Orvos mondta el, milyen hatása van a szervezetre a fiatalok körében népszerű Elf Barnak

e-cigaretta fiatalság fiatalok e-cigi elf bar orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Elf Bar egyre elterjedtebb, így nem csoda, hogy a népszerű András doktortól a TikTokon legutóbb azt kérdezték, milyen hatással van a szervezetre, és mit érdemes tudni róla.

"Az Elf Bar alapvetően egy pici tégelyben található, nikotinsóval átitatott vattát hevít egy elem segítségével, és a rajta átáramló levegő így a nikotinban és a különböző ízesítőanyagokban lesz dús, ezt szívja be az ember"

-kezdi András doktor.

"Nem tartalmaz hagyományos növényi összetevőket, nem keletkezik füst, és így a hagyományos dohánytermékekben található rákkeltő anyagokat sem tartalmazza, viszont van vele kettő elég nagy probléma. Egyfelől nagyon sok nikotint tartalmaz, egy Bar körülbelül 45 szál ciginek felel meg, a nikotin pedig alapvetően egy idegméreg, amely már kis mennyiségben is nagyon erős függőséget idéz elő. Ezen kívül hatással van a szervezet működésére, például rontja az alvás minőségét, károsítja a sejtek örökítőanyagát, hatással van a szív-és érrendszerre, és a magzatok fejlődését is károsítja"

-mondta a doktor, hozzátéve, hogy a másik nagy baj vele a környezetszennyező hatása, hiszen ezek egyszer használatosak, és műanyagból vannak.

@andras.doktor Válasz @viktoria.marta._.fan részére Az Elf Bar szervezetre gyakorolt hatásai. Ha több infót szeretnél, akkor keresd fel a cikiacigi.hu oldalt! #hirdetés#cikiacigi#orvos#edukáció#elfbar#nedohányozz♬ eredeti hang - Dr. Kulja András

Az Elf Barban található ízesítő anyagoknak egyelőre nem tudni a hosszú távú hatásait. Az e-cigi káros hatásairól ide kattinva olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.