Lakatos Levente a saját podcast műsorában, a Levente Klubjában beszélgetett egy szakértővel a nemi betegségekről. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy hiába számít tabutémának, beszélni kell róla.

A műsorvezető szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy hiába számít a mai napig tabutémának a nemi betegség, akkor is beszélni kell róla. Bevallotta, hogy korábban ő is megfertőződött.

"A húszas éveim elején HPV-s lettem. Azt sem tudtam, hogy mi az, erről egyetlen cikkben sem írtak. Volt tünete: apró szemölcs, de nem különösképpen foglalkoztam vele, úgy voltam, hogy majd valamikor intézem... A legtöbb fiatal felnőtt pasas nem szívesen jár orvoshoz, a nemi szervét érintő problémával meg főleg nem szívesen fordul szakemberhez. Aztán egy partnerem jelezte, hogy elkapta tőlem. Megfordult körülöttem a világ. Nem volt elég, hogy kiderült: nemi beteg vagyok, még meg is fertőztem mást, amit természetesen soha nem akartam volna..." - mondta a Blikknek. Hozzátette, hogy betegsége még jóval később is kihatott a szexuális életére.

Lakatos LeventeFotó: Margitay Klára/Life.Hu - Origo

"Lelkileg ez nagyon megviselő, mocskosnak érzi magát az ember. Egyébként az egész hosszú távon is kihat, nagyon nehéz felszabadultan szexelni, ha folyton azon agyalsz, elkaphatsz-e valamit a másiktól... Ráadásul két közeli nőismerősöm is elhunyt HPV okozta méhnyakrákban, tehát abban az időben nem csak én voltam felvilágosulatlan. A HPV-nek utánaolvasva rengeteg ijesztő információt találtam. Például, hogy az ember sosem gyógyul ki belőle, gumival is elkapható, és egyébként törölközővel, illetve WC ülőkén is terjed. A hétköznapjaim alapvetően változtak meg, pláne, hogy még együtt laktam a szüleimmel."

Lakatos Levente és Gáspár Evelin már több éve ismeri egymást, nemrég pedig közös projektbe kezdtek. A műsorvezető elmondta véleményét Evelinről. Korábban pedig G.w.M exével keveredett durva kommentháborúba.