Őszintén vallott nemi betegségéről a népszerű magyar műsorvezető

Fotó: Margitay Klára/Life.Hu -
HPV nemi betegség HPV-vírus Lakatos Levente
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lakatos Levente a saját podcast műsorában, a Levente Klubjában beszélgetett egy szakértővel a nemi betegségekről. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy hiába számít tabutémának, beszélni kell róla.

A műsorvezető szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy hiába számít a mai napig tabutémának a nemi betegség, akkor is beszélni kell róla. Bevallotta, hogy korábban ő is megfertőződött.

"A húszas éveim elején HPV-s lettem. Azt sem tudtam, hogy mi az, erről egyetlen cikkben sem írtak. Volt tünete: apró szemölcs, de nem különösképpen foglalkoztam vele, úgy voltam, hogy majd valamikor intézem... A legtöbb fiatal felnőtt pasas nem szívesen jár orvoshoz, a nemi szervét érintő problémával meg főleg nem szívesen fordul szakemberhez. Aztán egy partnerem jelezte, hogy elkapta tőlem. Megfordult körülöttem a világ. Nem volt elég, hogy kiderült: nemi beteg vagyok, még meg is fertőztem mást, amit természetesen soha nem akartam volna..." - mondta a Blikknek. Hozzátette, hogy betegsége még jóval később is kihatott a szexuális életére.

Lakatos Levente Fotó: Margitay Klára/Life.Hu - Origo

"Lelkileg ez nagyon megviselő, mocskosnak érzi magát az ember. Egyébként az egész hosszú távon is kihat, nagyon nehéz felszabadultan szexelni, ha folyton azon agyalsz, elkaphatsz-e valamit a másiktól... Ráadásul két közeli nőismerősöm is elhunyt HPV okozta méhnyakrákban, tehát abban az időben nem csak én voltam felvilágosulatlan. A HPV-nek utánaolvasva rengeteg ijesztő információt találtam. Például, hogy az ember sosem gyógyul ki belőle, gumival is elkapható, és egyébként törölközővel, illetve WC ülőkén is terjed. A hétköznapjaim alapvetően változtak meg, pláne, hogy még együtt laktam a szüleimmel."

Lakatos Levente és Gáspár Evelin már több éve ismeri egymást, nemrég pedig közös projektbe kezdtek. A műsorvezető elmondta véleményét Evelinről. Korábban pedig G.w.M exével keveredett durva kommentháborúba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.