"Azt hittem, csak náthás" - Sokkolta az édesanyát 7 hónapos gyermekének diagnózisa

Forrás: Thinkstock -
Anglia leukémia kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 7 hónapos Mia édesanyja nem gondolt semmi komoly bajra, amikor kislánya náthás lett és felszökött a láza. Ám miután elvitte orvoshoz, néhány vizsgálat után a picinél gyermekkori akut limfoid leukémiát, egy ritka vérrákot diagnosztizáltak.

A 7 hónapos Miának eleinte nem voltak komoly tüneteit, így édesanyja azt hitte, hogy gyermeke csak megfázott.

"Azt hittem, csak náthás. Nem tudtam, hogy valójában az immunrendszere komoly bajban van. Aztán észrevettem egy jelentős csomót a jobb oldalán, a bordáinál. De azon tűnődtem, hogy talán egy állat csípése lehetett.

Napokon belül elég sok zúzódást vettem észre a lábán és a karján, ami nagyon megijesztett" – emlékezett vissza a vérrák első jeleire az édesanya.

Miának kilenc hónapot kellett a birminghami gyermekkórházban töltenie, ott többek között vérátömlesztést és kemoterápiát kapott.

"A kezelés alatt hihetetlen mérföldköveket ért el, például megtette az első lépéseit, megünnepeltük az első születésnapját, kimondta első szavait, megélte az első karácsonyát és az újévet" – tette hozzá Mia édesanyja.

Ezt követte egy 18 hónapnyi mindennapos kezelés, amiután Mia végül hazamehetett. Három évvel az első sokkoló diagnózis után úgy tűnik, hogy a kicsi lány sikeresen legyőzte a betegséget.

"Örülünk, hogy jól van. Csak egy kívánságunk van Mia számára, hogy teljes és boldog életet éljen" – mondta reménykedve Anjna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.