Három órán át halott volt a férfi: csodával határos módon mentették meg

Forrás: Shutterstock -
halott hipotermia túra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 27 éves Tommy és barátja januárban döntöttek úgy, hogy a komoly hideg ellenére megmásszák az angliai Blencathrát. Vállalkozásuk kis híján tragédiával végződött, ugyanis Tommy egy idő után félrebeszélt, drasztikusan csökkent a testhőmérséklete, majd megállt a szíve. A férfinak az intenzív osztályon sikerült megmenteni az életét. 

„Kihűltem, leállt a szívem, gyakorlatilag 3 órán keresztül halott voltam. Később elmesélték, hogy a hegyimentők háromszor ütöttek ki ahhoz, hogy újrainduljon a szívem, majd mentőhelikopterrel kórházba szállítottak" – mesélte a DailyStarnak Tommy, akinek a kórházba szállításkor mindössze 18 fokos volt a teste.

A férfi elmesélte, hogy az intenzív osztályon ébredve semmire nem emlékezett, azt hitte, autóbalesetet szenvedett. "Az orvos azt mondta, nem gondolta, hogy túl fogom élni" – tette hozzá Tommy, aki ma már jól van, kocogni is tud.

A lap arról is ír, hogy Tommy az egyetlen ember, akit ilyen kihűlt állapotban is meg tudtak megmenti a hegyimentők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.