Altatásban sokkolták Inti szívét, de nem sikerült javítani az állapotán: ez lesz a következő lépés

Forrás: Instagram/Inti -
Inti kórház szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zuber Krisztián, ismertebb nevén TNT Inti kórházba került egy veleszületett szívbetegség miatt. Azóta már jobban van, de szíve még nem ver jó ritmusban. 

Szívelégtelenség és szívritmuszavar diagnózissal vették fel a fekvőbetegek közé Intit szeptember elején. A zenész gyermekkora óta küzd szívproblémával, ám az állapota hirtelen leromlott. Kicsin múlt a nagyobb tragédia, Inti párjának, Sáfrány Emesének köszönheti, hogy megmenekült, ugyanis az ő unszolására ment orvoshoz. A zenész azóta már jobban van, de a szíve még nem ver jó ritmusban, ezt pedig a sokkolással sem tudták korrigálni.

Sáfrány Emese és Zuber Krisztián Forrás: Instagram/Inti

"Azért volt szükséges ez az eljárás, mert sajnos még mindig nem jó ritmusban ver a szíve. Először elaltatták, majd sokkolták a szívét, mintha újraélesztenék. Viszont sajnos ez most nem sikerült, így az eljárást később fogják megismételni, addig tovább kezelik a gyógyszerekkel" - mondta a Blikknek Emese.

"Igaz, ez most nem sikerült, de a gyógyszereknek hála, már teljesen jól vagyok fizikailag. Később meg fogjuk ismételni ezt az eljárást, aztán nemsokára ICD-t fognak beültetni a szívemhez, ami egy beültethető kardioverter-defibrillátor. Ez az eszköz fogja szabályozni a szívritmusomat, és arra is képes, hogy újraindítsa a szívem, ha esetleg leállna. Emellett persze a gyógyszereimet is folyamatosan szednem kell majd - mondta a Blikknek Inti, aki nagyon várja már, hogy kijöhessen a kórházból. - Előfordulhat, hogy a hét második felében kiengednek, de ez még nem biztos. Viszont ha ez megtörténik, akkor is vissza kell járnom a kórházba, hogy a gyógyszereimet beállítsák az orvosok, de legalább már otthon aludhatok" - árulta el Inti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.