Ez a természetes vegyület lassítja az öregedést és antioxidánssal tölt fel

PR cikk öregedés ránctalanítás hialuronsav antioxidáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hialuronsav egy olyan szerves vegyület, amely az emberi és állati szervezetben szinte mindenhol megtalálható. Elképesztően jó vízmegkötő képességgel rendelkezik, és miután megkötötte a vizet, kocsonyás, gélszerű anyaggá változik: ez a képessége teszi nélkülözhetetlenné.
A hialuronsav az egyik leghatékonyabb ránctalanító Forrás: Shutterstock

Szerepet játszik számtalan szövet felépítésében, így megtalálható például a szem, a csontvelő, a bőr és az ízületek szöveteiben is. Továbbá olyan folyamatokban is kulcsfontosságú, mint a sejtkommunikáció, a sebgyógyulás és a szövetregeneráció. A porcok helyes működéséhez is szükséges hialuronsav, mert biztosítja a porcfelszín csúszását, valamint a porcok terhelhetőségét.

Hialuronsav tabletta, kapszula és folyadék az egészséges bőrért

A csontok és a porcok helyes működése elengedhetetlen az ember szabad mozgása szempontjából, hiszen a csontok és a porcok adják a teherbírást valamint a rugalmasságot. Noha minden porcszövetben található hilauronsav, a legtöbb a róla elnevezett Hyalin-porcban található, amely az ízületek felszínét borítja. Hyalin-porcból ott van a legtöbb, ahol a legnagyobb szükség van rá, ilyen például a boka, térd, csípő ízület, hiszen ezek jelentős fizikai terhelésnek vannak kitéve.

Dr. Herz Hialuron Forte 250 mg kapszula Forrás: multi-vitamin.hu

A jó teherbíró képesség önmagában azonban nem elég, a porcoknak egyaránt rugalmasnak is kell lenniük, egyéb esetben a csontok egymásnak ütődnének, károsodnának, ráadásul a mozgás sem lehetne ilyen könnyed. A hialuronsav tehát azért is rendkívül fontos, mert segít megőrizni ezt a rugalmasságot.

Ahogy öregszünk, a hialuronsav termelődése a szervezetben csökkenni kezd. A csökkenő tendencia nagyjából 20-25 éves kor körül veszi kezdetét, majd 30-35 éves kor között látványosan felgyorsul. Kb. 40 éves korunkra a termelődés mennyisége a felére csökken, 60 éves kor körül pedig 10-15%-ra. Az ízületi fájdalmak és egyéb mozgással kapcsolatos nehézségek ezzel összefüggésben erősödhetnek, éppen ezért a hialuronsav pótlásáról már a húszas évek elején-közepén érdemes gondoskodni. Ezt többféle módon is megtehetjük, például szájon át bevehető hialuron kapszulával, illetve magas hialuronsav tartalmú élelmiszerek fogyasztásával - vagy mindkettővel.

Kozmetikai Jolly Joker

A másik nagyon fontos szervünk a bőrünk, amelyben jelentős mennyiségű hialuronsav található, konkrétan a szervezet összes hialuronsav mennyiségének 50-60%-a. Itt az a szerepe, hogy javítsa a szöveteket, helyrehozza az esetleges roncsolódásokat. Itt is igaz, hogy hihetetlen mértékben képes növelni a bőr vízmegtartó képességét, hiszen a saját súlyának százszorosát képes víz formájában megkötni a bőrben. Támogatja a bőrregenerációt: erősíti a bőr természetes védőrétegét, gyulladáscsökkentő hatású. Antioxidáns tulajdonságú (segít a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabadgyökökkel szemben harcolni).

Dr. Herz készítmények Forrás: multi-vitamin.hu

Ennek köszönhetően a bőr kevésbé lesz sérülékeny, hamarabb regenerálódik, puhább, selymesebb, teltebb érzést kölcsönözve kevésbé lesz ráncos.

Ha a fiatalos, rugalmas bőr kerül fókuszba, akkor a kollagén szerepe mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen legalább olyan fontos szerepet játszik, mint a hialuronav, ám azt kevesen tudják, hogy a hialuronsav a rugalmasságot biztosító kollagénrostok megőrzéséhez is hozzájárul.

Sajnos azonban az idő múlása itt is lenyomatot hagy és ahogy telnek az évek, a bőrben is csökkenni kezd a hialuronsav mennyisége. Ennek következményeként megjelennek az első mimikai ráncok, többségében a száj és a szem környékén, illetve a homlokon is. Ezek eleinte nem észrevehetők, de ha nem kezeljük őket, akkor idővel elmélyülnek, és innen már nehezebb megküzdeni velük.

Nem véletlen tehát, hogy nők milliói használnak hialuronsav tartalmú kozmetikumokat, hiszen senki sem szívesen éri el azt az állapotot, amikor már nem tetszik a tükörképünk. Fontos azonban, hogy a szérumokon, illetve krémeken kívül belsőleg is támogassuk a szervezet hialuron raktárának feltöltését, mert így sokkal nagyobb sikerrel érhetjük el a kívánt hatást.

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.