Az orvos azt mondta, semmi baja: egy hónappal később rákkal diagnosztizálták a 21 hónapos kislányt

Forrás: Thinkstock -
Anglia kislány rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya egyik nap egy fényes, ezüstös fényt vett észre kislánya szemében. Az orvos megnyugtatta, hogy nincs semmi baja, majd néhány hónappal később 21 hónapos Elise teljesen megvakult a bal szemére.

Az óvodában később az óvónők is észrevették a fehér foltot a kislány egyik szemében. Addigra azonban a 21 hónapos gyermek a bal szemére teljesen megvakult.

"Sokkoló volt tudni, hogy a gyermeked az egyik szemére megvakult. Akkor már aggódtam, hogy valami még baljósabb dologról van szó"

– kezdte Elise édesapja, Anthony.

A kislányon elvégeztek több vizsgálatot is, amelyek során kiderült, hogy retinablasztómája van. Ez a szemrák egy ritka és agresszív formája, ami elsősorban csecsemőket és kisgyermekeket érint, általában hatéves kor alatt. A gyógyulás érdekében Elise kemoterápiás kezelést fog kapni. A szülők nagyon bíznak abban, hogy a kemoterápia sikeres lesz és minden rendben lesz a kislánnyal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.