"Egyszerre két vírus is tetőzik hazánkban" - figyelmeztetett Dr. Rusvai Miklós

Forrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/natha-vagy-arcureggyulladas-ismerje-fel-a-kulonbseget -
oltás koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A virológus szerint az éves statisztikai adatok alapján 2023. elejére, január és április közé tehető az influenzajárvány tetőzése.

A szakember a Borsnak beszélt arról, hogy bár a nyár végi koronavírus-hullám miatt az azt követő őszi járványhullám elmaradt, vélhetőleg a jövő év elejére csúszik. Az influenza elleni védőoltás felvételét leginkább a kockázati csoportba tartozóknak javasolja. A 70 év feletti idősek, a daganatos vagy krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvedők ebbe a kategóriába tartoznak.

Rajtuk kívül a gyermekvállalás előtt állóknak és a várandós kismamáknak kifejezetten ajánlja az oltást. Bár a magzat magát a vírust nem kapja el, az anya megbetegedése, belázasodása magzatkárosító hatású lehet.

Forrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/natha-vagy-arcureggyulladas-ismerje-fel-a-kulonbseget

„Elviekben nincs akadálya, arra viszont figyelni kell, hogy egyiket az egyik, másikat a másik karunkba kapjuk. Az esetlegesen jelentkező mellékhatásokról azonban ilyen esetben nem tudja majd eldönteni sem az oltást megkapó személy, sem az orvosa, hogy melyik vakcina mellékhatásai jelentkeztek nála. Az immunrendszer reakciója szempontjából is jobb, ha két hét eltelik a kétféle oltás beadása között" – mondta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.