Kívülről is látszik, ahogy dobog a szíve a szívátültetésen átesett nőnek

agydaganat Cecilia-Joy Adamou veseátültetés életmentő műtét szívátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg nehézséggel kellett eddig megküzdenie egy fiatal brit lánynak. Szívbetegsége miatt többször is életmentő műtétet végeztek rajta, majd átesett egy szív- és veseátültetésen, és agydaganatot is diagnosztizáltak nála.

Cecilia-Joy Adamou szívében lyukak voltak, ezért hat hónapos és kétéves korában is meg kellett műteni. Ezt követően viszonylag sokáig minden rendben volt, ám 2010-ben leromlott az egészségi állapota, egyszer megállt a szíve, és szó szerint az életéért küzdöttek az orvosok. A szülei minden este úgy mentek haza a kórházból, hogy nem tudhatták, Cecilia megéli-e a másnap reggelt.

A lány végül új szívet kapott, a kezelés során viszont veseelégtelensége lett, ezért újabb műtétre volt szüksége. Az új vesét édesanyjától kapta, majd sor került egy újbóli operációra, ugyanis egy idegsérülés miatt járni sem tudott – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

@scars.and.stuff So yeh that’s me lol #disabilitytiktok#disability#learnontiktok#BOSSMoves#ohno#weirdtok#foodie#bekind♬ Oh No - Kreepa

Négy évvel később két agydaganatot is találtak Ceciliánál, melyekről kiderült, hogy az átültetésnél használt immunszuppresszív gyógyszerekhez kapcsolódnak.

A számtalan műtét nyomot hagyott a brit lány testén, aki nemrég egy videóban mutatta meg azt a három furcsaságot, melyet élete végéig "magán visel". Az egyik, hogy nem tudja megfelelően mozgatni a lábát, a másik, hogy az agyműtét után egy folton nem nőtt vissza a haj a fejbőrén, illetve a legdurvább, hogy szabad szemmel is látható, ahogy ver a szíve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.