Hónapokat töltött kórházban a nagy nyelvű kislány, akinek egy betegség keseríti az életét

Forrás: Shutterstock -
nagy nyelv nyelv ritka betegség Beckwith-Wiedemann-szindróma kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon ritka, genetikai rendellenességben szenved az a kislány, aki csak nemrég térhetett haza családjához. Megnagyobbodott nyelve nemcsak az étkezés, hanem a légzés során is akadályozta.

Ava Grace Milton koraszülöttként jött a világra, és ha ez nem lett volna elég teher a szülőknek, még egy ritka betegséget is diagnosztizáltak az orvosok a gyermeküknél. A kis Gracie a Beckwith-Wiedemann-szindrómában szenved, mely 11 ezer születésből egyszer fordul elő.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A gyermeket végül a Blythedale Gyermekkórházban egy hónapokon át tartó etetési terápia során kezelték. A szakembereknek meg kellett tanítaniuk a gyermeket arra, hogyan bánjon a nyelvével: mikor húzza vissza, hogyan mozgassa egyik oldalról a másikra, és miként emelje fel.

A terápia sikeresnek bizonyult és a kislány idén novemberben hazatérhetett a kórházból – számolt be az esetről a Spectrum Local News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.