"Teljes erőmmel harcolni fogok" - torok- és mellrákot diagnosztizáltak a teniszezőnél

Forrás: AFP -
Martina Navratilova tenisz rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korai stádiumú torok- és mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilova korábbi teniszezőnél.

"Ez a dupla csapás komoly, de szerencsére még kezelhető, így bízom a kedvező kimenetelben. Nehéz lesz, de teljes erőmmel harcolni fogok" - fogalmazott közleményében a 66 éves legenda, aki egyúttal lemondta tévés szakkommentátori munkáját a január 16-án kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon.

Az egykori játékos a novemberi, Forth Worth-i WTA-világbajnokságon érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel a duzzanat nem szűnt meg, további vizsgálatok voltak szükségesek. A későbbi biopszia kimutatta, egyes stádiumú torokrákja van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellében is. A közlés szerint mindkét daganatot korai stádiumban észlelték, így a sportági legendának jó esélye van a teljes gyógyulásra. Navratilova kezelése még januárban elkezdődik.

Martina Navratilova Forrás: AFP

A csehszlovák születésű amerikai sportoló rendkívül eredményes pályafutása során összesen 59 Grand Slam-tornagyőzelmet szerzett, ebből 18-at egyéniben nyert. Kedvenc tornája a wimbledoni volt, ahol egyesben kilencszer, párosban hétszer, vegyes párosban pedig négyszer nem talált legyőzőre. Az egyéni világranglistát 332, a párost 237 héten át vezette.
Az egykori játékos 2010-ben már átesett mellrákkezelésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.