"Az első gondolatom az volt: ezt én nem csinálom végig" - A rákkal való küzdelméről vallott őszintén a magyar rádiós

Forrás: Origo -
Nyerges Izabella mellrák maszektómia Retro Rádió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A műsorvezetőnél 2021. decemberében diagnosztizálták a mellrák legagresszívabb típusát. A vizsgálatok után azonnal elkezdte a kemoterápiás kezelést, amit november végén követett a masztektómia.

Izabella az elmúlt hónapokban hősiesen vette fel a harcot a rákkal szemben, ám ebből a hallgatók semmit nem vettek észre.

"Mellrák – hangzott el a diagnózis. Ijesztő volt, amikor közölték velem, hogy azonnal el kell kezdeni a kemoterápiát.

Az első gondolatom az volt, ezt én nem csinálom végig, mire az orvosom azt mondta, 'Izabella, maga annyira fiatal, meg ne forduljon olyan a fejében, hogy nem vállalja.'

Azt is mondta, a betegségem agresszív, a leggyorsabban áttétet képező fajta, ha nem vállalom, másfél év múlva már nem leszek ezen a bolygón" - mesélte a Best magazinnak a műsorvezető, akinek édesanyját 30 évesen diagnosztizálták mellrákkal.

"Az első gondolatom az volt, hogy ezt én nem csinálom végig" - A rákkal való küzdelméről vallott őszintén a magyar rádiós Forrás: Origo

A kemoterápiás kezelés nagyon megterhelő volt számára, főleg, hogy hosszú vörös hajától is meg kellett szabadulnia.

"Hosszú, gyönyörű vörös hajam volt. Miután elkezdtem kopaszodni, nullásgéppel levágtam a maradék hajszálakat is, de közben úgy éreztem, megfosztottak a nőiségemtől."

A Retro Rádió műsorvezetője, Nyerges Izabella tizenhat kemoterápiás kezelés után, november 25-én esett túl a masztektómián, vagyis leműtötték a melleit. Lelkileg és fizikailag is megviselte a beavatkozás.

"Ha most belenézek a tükörbe, egy olyan pillangót látok, aki e pillanatban még bebábozódott állapotban van, de egyszer majd kikel, és újra szép pillangó lesz" - zárta a sorait Izabella.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.