Mindkét lábát és karját amputálták az orosz olimpikonnak

Forrás: AFP/Yuri Kadobnov -
jégtánc roman kosztomarov tüdőgyulladás amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok egykori jégtáncos, Roman Kosztomarov januárban került kórházba tüdőgyulladással. Ezután lélegeztetőgépre került, az állapota azonban romlani kezdett.

Kosztomarovnál vérkeringési problémák léptek fel, ezért az orvosok először mindkét lábát, majd ezt követően a karjait is amputálták. Nem ez volt azonban az egyetlen probléma, az orosz olimpikon ugyanis kétszer agyvérzést kapott az utóbbi hetekben, amely még tovább súlyosbította az állapotát. A külföldi sajtóban egyszerre jelennek meg olyan hírek, miszerint haldoklik, illetve arról is írnak, hogy javul az állapota.

Roman Kosztomarov állapotáról felemás hírek érkeznek Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Ez utóbbi az orosz sajtóban olvasható az Index szerint. A lap kiemeli, hogy Kosztomarov vértisztító eljáráson esett át, orvosai pedig stabilnak írták le az állapotát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.