A határértéknél 3700-szor magasabb Legionella-szintet mutattak ki egy gyógyfürdőben

Forrás: Origo -
legionella gyógyfürdő fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A japán Fukuoka prefektúrában található, több mint 150 éves gyógyfürdőben a határérték 3700-szorosának megfelelő mennyiségű Legionella baktériumot találtak egy ellenőrzés során.

Bár az előírások szerint a gyógyfürdő fenntartójának hetente kellett volna cserélnie a medencék vizét, az igazgató, Jamada Makoto elismerte, hogy ezt évente mindössze két alkalommal tették meg, mivel nem akarták, hogy klórszag terjengjen a létesítményben. Még ő maga sem ismerte az erre vonatkozó törvényt, és azt hitte, hogy a Legionella egy elterjedt baktérium, amely természetes módon is eliminálódik az öntisztuló vízből – írja az nlc.hu.

A Legionella baktérium mikroszkópos képe Forrás: Origo

A gyógyfürdő vulkanikus forrásokból származó vize a cég honlapja szerint pozitív hatást gyakorol az ízületi és idegrendszeri fájdalmakra, emésztőrendszeri problémákra és a bőrbetegségekre, ám ettől függetlenül az esetlegesen jelen lévő káros mikroorganizmusok ugyanúgy megbetegíthetik a vendégeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.