Pattanásos lehetsz, ha rosszkor mosol fogat - figyelmeztetnek a kutatók

Forrás: Shutterstock -
fogmosás egészség pattanás
A legtöbben tudjuk, hogyan kell fogat mosni, igaz? Nos, egy orvos szerint a fogmosás rossz időzítése pattanásokat és kellemetlen bőrtüneteket okozhat, ezért érdemes erre odafigyelni, pláne annak, aki hajlamos ezekre a problémákra.

Dr. Mehss rendszeresen oszt meg egészségügyi és szépségápolási videókat a TikTokon. Az egyikben azt tanácsolja, hogy soha ne arctisztítás után mossunk fogat, mert ezzel a szájból származó baktériumokat a bőrünkre vihetjuk, azok ott maradnak, szaporodnak és ez pattanások kialakulásához vezethet – írja a Mirror.

Forrás: Shutterstock

Az orvos szerint először mossunk fogat, s csak azután kezdjük el a bőrápolási rutinunkat, mert így a száj körüli baktériumokat elpusztítjuk az arcunk lemosásakor. Dr. Mehss a videó mellé írt megjegyzésben bővebben kifejtette állítását:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.