Rengeteg érdekességről és újdonságról olvashatunk manapság a szépségipar és a szépészeti beavatkozások témájában. A szemszínváltoztatás többféle beavatkozás által is elérhető, azonban nem teljesen veszélytelen eljárás!

– Az egyik legkockázatosabb módszer a kozmetikai íriszimplantátum, egy másik a lézeres íriszdepigmentáció, illetve a femtolézererrel támogatott keratopigmentáció – kezdte dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos a HOT!-nak.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kezelések egyike sem veszélytelen, ennek ellenére akadnak érdeklődők. Kínában, Costa Ricában, Indiában, Mexikóban és Tunéziában elérhető az eljárás.

Az egyik legkockázatosabb módszer a kozmetikai íriszimplantátumForrás: Shutterstock/Mikhail Azarov

– A szépészeti iparban folyamatos növekedés figyelhető meg. Így, ha lesz egy biztonságosnak ítélt eljárás, amivel megváltoztatható a szemünk színe, biztosan lesz rá kereslet – magyarázta a doktor úr.

Az eljárás nem kimondottan olcsó, a végösszeg azonban egyéni tulajdonságok függvénye.

– A végső eredmény mindhárom módszernél több tényezőtől függ, többek között az induló állapottól, a genetikai tényezőktől és az írisz alakjától. 4000 és 10 000 dollár közt mozog a beavatkozások ára – árulta el a szakorvos.

Mivel a terület még gyerekcipőben jár, korlátozottan állnak rendelkezésre információk arról, hogy visszafordítható-e az eredmény.

– Ha eltávolítják az implantátumot, visszaáll az eredeti szín. A második módszernél a technológia adottságai miatt a folyamat nem visszafordítható. A harmadik módszer esetében nem áll rendelkezésre adat ezzel kapcsolatban – magyarázta Nagymihály doktor, majd hozzátette, hogy a beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végzik.

Amennyiben tartunk a beavatkozástól, találhatunk más megoldást. Ezek kíméletesebbek, ugyanakkor bizonyos szabályok betartását igénylik.

– Színes kontaktlencsével könnyen megváltoztathatjuk a szemünk színét. Azonban, aki a mindennapokban emellett dönt, annak meg kell tanulnia és szigorúan be kell tartania az alapvető kontaktlencse-viselési szabályokat.

Botoxoltatott, azóta furcsa mellékhatással küzd
Shelby Hooks megállíthatatlanul csikorgatta a fogait, ezért úgy döntött, hogy botoxoltat, hogy orvosolja a bosszantó problémát. A beavatkozás után azonban teljesen kiborult...