Íriszimplantátum - Így működik a tartós szemszínváltoztatás

Forrás: Shutterstock/Mikhail Azarov -
szemszín változtatás szemszín írisz implantátum magazin
Rengeteg érdekességről és újdonságról olvashatunk manapság a szépségipar és a szépészeti beavatkozások témájában. A szemszínváltoztatás többféle beavatkozás által is elérhető, azonban nem teljesen veszélytelen eljárás!

– Az egyik legkockázatosabb módszer a kozmetikai íriszimplantátum, egy másik a lézeres íriszdepigmentáció, illetve a femtolézererrel támogatott keratopigmentáció – kezdte dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos a HOT!-nak.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kezelések egyike sem veszélytelen, ennek ellenére akadnak érdeklődők. Kínában, Costa Ricában, Indiában, Mexikóban és Tunéziában elérhető az eljárás.

Az egyik legkockázatosabb módszer a kozmetikai íriszimplantátum Forrás: Shutterstock/Mikhail Azarov

– A szépészeti iparban folyamatos növekedés figyelhető meg. Így, ha lesz egy biztonságosnak ítélt eljárás, amivel megváltoztatható a szemünk színe, biztosan lesz rá kereslet – magyarázta a doktor úr.

Az eljárás nem kimondottan olcsó, a végösszeg azonban egyéni tulajdonságok függvénye.

– A végső eredmény mindhárom módszernél több tényezőtől függ, többek között az induló állapottól, a genetikai tényezőktől és az írisz alakjától. 4000 és 10 000 dollár közt mozog a beavatkozások ára – árulta el a szakorvos.

Mivel a terület még gyerekcipőben jár, korlátozottan állnak rendelkezésre információk arról, hogy visszafordítható-e az eredmény.

– Ha eltávolítják az implantátumot, visszaáll az eredeti szín. A második módszernél a technológia adottságai miatt a folyamat nem visszafordítható. A harmadik módszer esetében nem áll rendelkezésre adat ezzel kapcsolatban – magyarázta Nagymihály doktor, majd hozzátette, hogy a beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végzik.

Amennyiben tartunk a beavatkozástól, találhatunk más megoldást. Ezek kíméletesebbek, ugyanakkor bizonyos szabályok betartását igénylik.

– Színes kontaktlencsével könnyen megváltoztathatjuk a szemünk színét. Azonban, aki a mindennapokban emellett dönt, annak meg kell tanulnia és szigorúan be kell tartania az alapvető kontaktlencse-viselési szabályokat.

Botoxoltatott, azóta furcsa mellékhatással küzd

Shelby Hooks megállíthatatlanul csikorgatta a fogait, ezért úgy döntött, hogy botoxoltat, hogy orvosolja a bosszantó problémát. A beavatkozás után azonban teljesen kiborult...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.