Tallulah Willis elárulta, hogy családja miért volt nagyon nyitott Bruce Willis betegségével kapcsolatban, és miért vállalták, hogy folyamatosan hírt adnak az állapotáról.

A 29 éves színésznő A The Drew Barrymore Show szerdai epizódjában beszélt újra édesapjáról. Amikor Drew megkérdezte tőle, miért döntött úgy a család, hogy ilyen nyíltan beszél a diagnózisról, Bruce és Demi Moore legkisebb lánya így nyilatkozott: Nos, azt hiszem, ennek két oka is van. Egyrészt, ilyenek vagyunk mi, mint család, de emellett nagyon fontos számunkra, hogy felhívjuk a figyelmet az FTD-re (frontotemporális demencia). Ha a családunk küzdelmét fel tudjuk használni valami szép dologra, az igazán különleges."

Tallulah hozzátette, számára is ez a tudat segített a feldolgozásban. Elmondta azt is, hogy édesapjának nagyon fontos a zene, amikor együtt vannak, a legtöbbször csak ülnek egymás mellett hatalmas szeretetben, és zenélnek.

Bruce Willis lányaival, Rumerrel és Tallulah-valForrás: AFP

Barrymore arra is rákérdezett, milyen állapotban van most Bruce Willis, amire Tallulah így felelt:
Nem változott semmi, ami — tudomásom szerint — a legjobb dolog, ami történhet. A szeretet érzem csak, amikor együtt vagyunk, ő az apám, és nagyon szeret engem."

Októberben Willis közeli barátja, Glenn Gordon Caron azt mondta, úgy érzi, hogy Bruce csak a találkozásuk az első pár percében tudja, hogy kivel beszél, sokat romlott a beszéde, és sajnos már egyáltalán nem olvas, pedig korábban falta a könyveket.

Februárban Bruce Willis szerettei a közösségi médiában jelentették be, hogy frontotemporális demenciát (FTD) diagnosztizáltak a színésznél, ami egy igen agresszív kognitív betegség, a demencia egy ritkább formája.