A furcsa zümmögő hang, amely a "csendes gyilkos" tünete lehet: évekig észrevétlen maradhat

Forrás: Thinkstock -
agyvérzés figyelmeztető jel vérnyomás fülzúgás
A fülzúgás köztudottan befolyásolja az ember életminőségét, de ezen kívül is fontos odafigyelni, mert komoly betegség tünete lehet. 

Világszerte több százmillió ember tapasztal furcsa zúgást a fülében - ami egy "csendes gyilkosnak" is nevezett betegség tünete lehet.

A fülzúgás komoly betegség tünete lehet Forrás: Thinkstock

A fülzúgás, egy magas hangú sípoló vagy mélyen zúgó zaj, amelyet valaki folyamatosan hall, közismerten befolyásolja az ember hangulatát és koncentrációját.

Az orvosok azonban most már úgy vélik, hogy a magas vérnyomás egyik fő tünete is lehet, egy olyan, néha halálos kimenetelű állapoté, amely évekig észrevétlenül maradhat.

Kezeletlenül pedig szívbetegséget, szívrohamot és agyvérzést okozhat, ami tragikus módon az ember halálához vezethet. Az érintettek évekig élhetnek normális életet, mielőtt az állapotuk potenciálisan veszélyessé nem válna. Ha azonban tudjuk, hogy melyek ennek az állapotnak a figyelmeztető jelei, megelőzhetjük, hogy súlyossá váljon.

Az egyik ilyen tünet a fülzúgás, amely a betegség korai figyelmeztető jele lehet. A többi tünet közé tartozik az orrvérzés, a szabálytalan szívritmus és a látás megváltozása - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.