Brigitte Bardot vagy Audrey Hepburn lenyűgöző pillantása korántsem elérhetetlen, csak épp a megfelelő termékkel kell nekilátnunk a sminkelésnek.

Bár kutatási adatokkal még sosem bizonyították, a nők többsége gyaníthatóan a hagyományosnak mondható, tollszerű, filcvégű tust preferálja. Ezekkel a kozmetikumokkal valóban könnyű dolgozni, és ha sikerült minőségi darabot beszereznünk, a hegyes ecset sem hullik darabokra, a festék pedig nem szárad be. Ha viszont nem vagyunk a cicaszemek elkötelezett hívei, érthető módon nem áldozunk sok pénzt egy tusra, így maradnak a drogériák kínálta olcsó cuccok, melyek, valljuk be, gyakran nem a minőség éllovasai. Bizonyára nem ismeretlen a kellemetlen felismerés, mikor hónapokig pihentetett tusunk beszáradt, bizarr halmazállapotban köszön ránk, mi pedig zöld utat adunk az ócskaságnak, méghozzá egyenesen a kuka irányába.


Brigitte Bardot vagy Audrey Hepburn lenyűgöző pillantása korántsem elérhetetlen, csak épp a megfelelő termékkel kell nekilátnunk a sminkelésnek, ezért most a tégelyes tusok világába kalauzolunk mindenkit, aki örömmel varázsolna magának szexis cicaszemeket.
Érthető módon kissé idegenkedve csavarjuk le a tégelyes kence tetejét, hiszen ki tudja, mit találunk a belsejében. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a zselészerű anyaggal csak az első néhány sminkelés tűnik kihívásnak, némi gyakorlás után még az is biztosan húzza a vonalakat, aki amúgy kettes volt rajzból.

Tehát egyik kezünkben a tégely, másikban az ecset. Érdemes a belső szemzugból haladni kifelé, és persze egyre vastagítani a vonalat, majd legvégül felfelé kanyarintani. Hagyományos tussal kénytelenek vagyunk akár többször is megismételni a rázós műveletet, de ez az, amire tégelyes barátunk esetén semmi szükség. Ha megfelelően adagoljuk a festéket, néhány pillanat alatt elkészül a csábos szempár, amit már csak egy sejtelmes mosollyal kell párosítanunk.

Ne használjunk közös sminkcuccokat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20101114-ne-hasznaljunk-kozos-sminkcuccokat.html Vigyázat, a tartós smink eltorzíthat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20101111-vigyazat-a-tartos-smink-eltorzithat.html Így sminkelj, ha kicsi a szemed!http://www.life.hu/szepulj/smink/20101102-igy-sminkelj-ha-kicsi-a-szemed.html