Az ókorban úgy gondolták, az istenek eledele, az ambrózia lehet a kulcs az öregedés ellen. Ma már - hála a szépségiparnak - a legkülönfélébb trükkökkel és méregdrága kozmetikumokkal próbáljuk megállítani az időt. Most azonban egy egészen új eljárás ütötte fel a fejét - gyenge idegzetűek ne olvassanak tovább!

A szépségipar hemzseg a különböző fiatalító szerektől, az örök üdeséget, feszességet ígérő készítményektől. Az egyik legnépszerűbb ránctalanító szer még mindig a botox, az imádott idegméreg, mely a bőrbe fecskendezve 4-6 hónapra csökkenti az arc mimikáját. A másik kedvelt anyag a gél állagú restylane, melyet az ajkak feltöltésére használnak. A kutatók azonban most olyan kozmetikai eljárással rukkoltak elő, melynél nem kell attól rettegnünk, hogy elveszítjük mimikánkat és egyedi vonásainkat.

Forrás: [origo]


A "vámpírszérum" az új botox!

Irigykedünk az Alkonyat vérszívóinak alabástrombőrére, és csodáljuk a True Blood sikersorozat örökifjú hőseit - a legújabb szépészeti eljárás ötlete garantáltan tetszeni fog a vámpírfilm-rajongóknak. A floridai orvosok előszeretettel alkalmazzák az ún. "vámpírszérum" eljárást a fiatalodni vágyó pácienseiknél: a kliens vérét használják a botox és a restylane helyett. A művelet egyébként közel sem új keletű: a baleseti sebészetben már korábban is alkalmazták ezt az eljárást a sebek gyors begyógyítására. Dr. Julio F. Gallo volt az a tudós, aki először felfigyelt a kezelés eredményességére, és beemelte a műveletet a kozmetikai eljárások sorába - mint az örök ifjúság kulcsát. A folyamat könnyen érthető és logikus is: vért vesznek a pácienstől, majd egy műszer segítségével kivonják ebből a vérplazmát. Ezután a botox vagy egyéb ránctalanító szer helyett a plazmát injekciózzák a páciens bőrébe. Saját vérünk simítja ki tehát a gödröcskéket és a mimikai ráncokat.
"Szerintem semmi megdöbbentő nincs ebben. Kihasználjuk azt a csodálatos regenerálódási képességet, amit a testünk tud nyújtani. Az is hatalmas előnye az eljárásnak, hogy a mesterséges vegyületekkel ellentétben erre senki nem lehet allergiás, hiszen a ránctalanító csodaszert a saját testéből nyerjük" - nyilatkozta dr. Gallo, aki a Miami Kormegelőző Intézet orvosa.

A "véres" kezelés ára ma közel 200.000 forint, a hatása körülbelül 8-18 hónapig megmarad. Az amerikai nők odavannak tőle: "A botoxra sosem tudtam volna rávenni magam. A világhálón találtam rá a vámpírszérumra, ami a legmerészebb álmaimat is felülmúlta. A tű annyira vékony volt, hogy nem is éreztem, amikor megkaptam az injekciót" - vallotta egy negyvenéves nő. Az eljárás egyébként már most indulatokat vált ki: Angliában például nem engedélyezték.


Vértisztítás és UV sugarak a ráncok ellen

Ha még nem döbbentünk meg eléggé a vámpírszérumon, akkor bemutatjuk egy másik változatát: nemrég a piacra került egy szintén nagyon hatékony fiatalító kezelés, az ultraibolya sugaras terápia. Az ultraibolya sugarak nagy mennyiségben roncsolják a bőrt, kis mennyiségben azonban jótékony hatásúak, mivel segítik a bőr D-vitamin-termelését. A testből ehhez mindössze 50 ml vérre van szükség. Ezt egy csövön keresztül egy olyan szerkezetbe vezetik, ahol a vér kis mennyiségű UV fényt kap, majd ezek után visszavezetik a véráramba. Az új eljárás alapötletét a vér alacsony oxigéntartalma adta. Ilyenkor ugyanis a vérsejtek nem dolgoznak megfelelően, ez pedig helytelen vérkeringéshez vezethet. A kezelés nemcsak arra hivatott, hogy energiával töltse fel testünket, de sokat segít immunrendszerünk erősödésében, és a bőrre is jótékonyan hat.

Szaporodnak tehát a fiatalító eljárások a kozmetikai ágazatokban és a sebészetben egyaránt. De ne feledjük, nemcsak külsőleg, belsőleg is ápolni kell testünket, ha el akarjuk kerülni a mielőbbi öregedést. Sok folyadék, stresszmentes élet, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, és persze a boldogság ereje is ér annyit, ha nem többet, mint a sokszor kényelmetlen, meghökkentő és fájdalmas sebészeti eljárások.