Bódi Margó nemcsak a Fekete szemekben remekel, de a konyhában is. Hogy mi kerül a Bódi család asztalára, abból hétről-hétre kapunk pikáns ízelítőt tőle.

Krumpliganca sült kacsacombbal

Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 kg burgonya
1  kg liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 dl olaj

vegeta



Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítom, besózom és vegetával bedörzsölöm.
Berakom őket egy tepsibe, öntök alá egy dl vizet, fóliával letakarom és 180 -200 fokos előmelegített sütőbe helyezem. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát és piros ropogósra sütöm.

A burgonyákat meghámozom, kockára vágom, sós vízben puhára főzöm.
A levét elteszem egy tálba, később szükségem lesz rá.
A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre, majd a korábban félretett levét lassan visszaadagolom rá. Lisztet szórok hozzá és folyamatosan kevergetem, nehogy össze-csomósodjon. Addig főzöm, amíg sűrű masszát nem kapok.

A kacsa zsírjában, egy serpenyőben üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórok rá, leveszem a tűzről, összekeverem, majd a tálba rakott ganca tetejére öntöm.  Mellérakom a sült kacsacombokat, ily módon tálalom.