3 szupergyors almás recept

alma rizottó csirke recept sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az almában egyszerűen nem lehet csalódni! Akár főételként, akár desszertként kínáljuk, az alma bármilyen alkalomra hálás és megbízható választásnak bizonyul!

Almás csirkefalatkák citrommal

Hozzávalók 6 személyre:
3 csirkemell
2 alma, lehetőség szerint "Braeburn"
olívaolaj
frissen őrölt bors és só
egy kis marék mogyoró

A mártáshoz:
1,5 dl joghurt
1 evőkanál folyékony méz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál apróra vágott kandírozott gyömbér
1 evőkanál mustár

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Elkészítés:

Tedd a mártás hozzávalóit egy tálba és keverd össze. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, tálalásig tedd hűtőbe. Negyedeld el az almákat, az almacsutkát dobd ki. A negyedeket vágd harmadokra, majd a harmadokat hosszában még egyszer vágd félbe.
Hevíts fel kevés olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd az almák mindkét oldalát rövid ideig.
A csirkét vágd apró darabokra, ízlés szerint sózd, borsozd, majd enyhén pirítsd meg a serpenyőben kevés olívaolajon. Párosíts össze egy-egy almadarabkát egy-egy csirkefalattal fogpiszkálók segítségével, helyezd egy nagyobb tányérra őket. Szórd meg a nyársakat darált mogyoróval.
Ha szükséges, kínálás előtt melegítsd meg a nyársakat, és melegében kínáld fel őket a hűs szósz kíséretében!


Almarizottó mandulás panírban sült sajttal

Hozzávalók:
2 db piros húsú alma
5 dkg aranymazsola
25 dkg rizs
só ízlés szerint
40 dkg trappista sajt
10 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg szeletelt mandula
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, hozzátesszük a mazsolát és felengedjük 4,5 dl forró vízzel. Fedő alatt készre pároljuk, majd a megmosott, kimagozott, kockákra vágott almát belekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk, hogy az alma megpuhuljon benne. A sajtot hasábokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, majd tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a mandulába forgatjuk. A bepanírozott sajtokat bő olajban vagy fritőzben kisütjük. A rizottót megformázva tálaljuk és küllő alakban köré rakjuk a kisült sajtrudacskákat.


Omlós-zamatos almás sütemény

Hozzávalók 8-10 személyre:
6 db alma
250 g vaj és kevés vaj a tortaformához
250 g kristálycukor
4 tojás
2 dl tejszín
200 g liszt
csipetnyi só
egy csomag élesztő


Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt (210 fokra, gázsütőn 7-es fokozat)! Kenj ki egy 28 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
Hámozd meg az almákat és negyedeld el őket, a csutkákat és a magokat dobd ki. A negyedeket vágd további három-négy szeletre.

50 g vajat olvassz meg egy serpenyőben, és az almákat mindkét oldalon süsd meg. Ha kész, szórd meg 50 g cukorral, hagyd, hogy a cukor megolvadjon és karamellizálja a szeleteket. Helyezd a karamellizált almát a tortaformába, és egyenletesen oszd el.
A maradék vajat olvaszd meg a mikróban vagy forró vízben.
A tojásokat és a maradék cukrot tedd egy nagy tálba, és keverd össze elektromos keverővel, míg hab nem lesz. Az olvadt vajat és a tejszínt is add hozzá, és keverd tovább, amíg újra összeáll. A liszt, a só és az élesztő keverékét forgasd bele a habba, és keverd, hogy tésztává alakuljon. A tésztát öntsd a tortaformába, úgy, hogy az almákat mindenhol egyenletes mértékben elfedje.
A süteményt a sütő középső rácsán süsd 40-45 percig. Hagyd 10 percig hűlni, mielőtt megkísérled kivenni a formából. Ha kivetted, hagyd teljesen kihűlni, mielőtt átforgatnád a süteményes tálra. Amint átforgatod, a karamellizált alma megmutatja magát, és ellenállhatatlanul ínycsiklandó látványt nyújt.
A sütemény különös rajongást kelt vaníliaszósz társaságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.