szürke sötét dekoráció fal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig vonakodtál ezeket az árnyalatokat használni, most bebizonyítjuk, hogy kis mértékben alkalmazva, igazán kifinomult, elegáns stílust varázsolhatsz velük a lakásodba.

Ki mondta, hogy a fekete nyomasztó?

Tévedés az az általános nézet, mely szerint csak a világos színek keltenek kellemes érzést, harmóniát. Persze nem szabad túlzásba vinni a sötét árnyalatok használatát, mert való igaz, hogy képesek összenyomni a teret. Ezért még nagyobb helyiségek esetében sem ajánljuk, hogy az egész szobát mélybordóra, olajzöldre, vagy grafitszürkére mázold.

iStockPhoto
iStockPhoto



Ha még gondolkodsz, hogy bemerd-e festeni vállalni ezt a nagy változást, kezdd először kisebb dolgokkal, például az ajtóval, asztalokkal, szekrényekkel, ágytakaróval, lámpával vagy éppen a kanapéval. Használhatsz például lilát, mélyzöldet, szürkét, vagy feketét. Remek kontrasztot teremthetsz, ha sötét fal elé világos bútorokat helyezel, vagy épp fordítva: ha a hidegen világító, világos felületek elé meleg színű kanapé, fotel vagy szekrény kerül. Akár azzal is kísérletezhetsz, hogy például egy festménynek adj plusz keretet egy sötét tónusú, falra festett extra kerettel. Hálószobában kifejezetten hatásos egy mélyvörös, vagy sötétlila árnyalat - ettől az egésznek fülledt hangulata lesz. És ez nem rossz alap az éjszakához...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.