szegfűszeg fahéj bor szőlőlé rumaroma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A forralt bor hideg esték elengedhetetlen itala. Ám ha valamilyen okból nem ihatunk alkoholt, készítsük el a hamis változatát: szőlőléből.

Hozzávalók:
1 l szőlőlé
szegfűszeg
fahéj
cukor
rumaroma

iStockPhoto
iStockPhoto


Elkészítés:
A szőlőlevet (lehet vörös vagy fehér), felforraljuk. Ízlés szerint szórunk bele fahéjat, szegfűszeget (esetleg forralt bor fűszerkeveréket). Vigyázzunk az arányokra, mert ha túl sokat teszünk bele, megkeseredhet. Pár perc után leszűrjük, és ha édesen szeretjük, tehetünk bele egy kis cukrot. Ha még jobban meg akarjuk bolondítani a hamis forralt borunkat, adjunk hozzá egy kis rumaromát is. Az illúzió tökéletes lesz.

Pikáns borkorcsolyák macskajaj ellenhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-pikans-borkorcsolyak-macskajaj-ellen.html3 szupergyors almás recepthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101027-3-szupergyors-almas-recept.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.