Saját tanára miatt szenvedett kétszer is szívinfarktust a mogyoróallergiás kisfiú.

Meg is halhatott volna az az angol kisfiú, akit saját tanára kínált mogyorós csokival. A család szerint az iskolában a kezdetektől fogva tudtak a fiú allergiájáról. Állítólag azonban aznap egy helyettesítő tanár ment be tanítani, és ő adta a csokoládét a gyerekeknek, mert valamelyik tanulónak születésnapja volt. Sajnos, pont a kis Rehan Buttnak jutott a lila csomagolásos bonbon, aminek a közepén egy egész mogyoró volt.

iStockphoto

Az azonnali injekció sem hatott

Rehan csak a tanítás után ette meg a csokoládét - az édesanyja, aki éppen jött elé az iskolába, még látta, amikor a fia kiköpte a mogyorót. Rehant azonnal légszomj fogta el, és pánikrohama lett. Ugyan az édesanya azon nyomban beadta neki az adrenalint, amit mindig magánál hord, de az nem hatott rögtön. Ezután kihívták a mentőket, akik lélegeztetőgépre kötötték a kisfiút, és még több adrenalint adtak be neki. A 7 éves kisfiú szíve ennek hatására kétszer is leállt, de szerencsére sikerült újraéleszteni.

Nem kizárt a maradandó károsodás

Rehan most már jobban van, nem kizárt azonban, hogy a kétszeres szívleállás hatására maradandóan károsodott az agya. "Beszéltünk neki az iskolatársairól, és azt mondta, nem emlékszik rájuk. Aztán rokonok is jöttek látogatóba, és utána nem emlékezett, hogy itt jártak volna" - mesélte az édesanya. Az iskola bocsánatot kért a családtól, a rendőrség pedig még vizsgálja az ügyet.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!Mégsem okoz asztmát a penész! - Nem káros a lakásbanhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110124-nincs-osszefugges-a-penesz-es-az-asztma-szerint.html Durva tünetek - Allergiás lehetsz a szexre!http://www.life.hu/szeress/szex/20101216-durva-tunetek-allergias-lehetsz-a-szexre.html Mérges vagy? Egy kanál cukor megédesítheti a hangulatodhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101207-merges-vagy-megedesitheti-a-hangulatodat-egy-kanal.html Öngyilkos lett a halál angyalahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110126-ongyilkos-lett-a-halal-angyala.html Óránként hárman halnak meg a gyilkos kór miatt!http://www.life.hu/anyaskodj/20110125-18-percenkent-meghal-valaki-mehnyakrakban-pedig-megelozheto-a-betegseg.html