Ha eddig nem érdekelt, mikor jár le kedvenc rúzsod vagy alapozód szavatossági ideje, most jól figyelj: komoly bőrproblémákat okozhatnak a túlságosan régi sminkek!

Valld be őszintén, mikor gondoltál arra, hogy a pár éve vásárolt, meggypiros rúzsodat már nem kellene az ajkaidra felkenni? Ha bepillantasz az otthoni neszesszeredbe, hány olyan szemfestéket és szempillaspirált találsz, amikről már nem tudod, mikor szerezted be? A túlságosan régi kencéktől pattanásos leszel, bőröd lehámlik majd, és a fertőzések sem kerülnek el - így néha nem árt "nagytakarítani" a női kacatok között!

thinkstockphotos.com

Folyékony alapozók

Az arcbőr tökéletesítésére használt alapozódat és korrektorodat elvileg hathavonta kellene cserélned, mert a benne található anyagok vesztenek a minőségükből. Ha mégis azt szeretnéd, hogy kedvenc alapozód fél évnél tovább is kibírja, akkor tartsd a hűtőben, pláne nyáron - a meleg ugyanis roncsolja az adalékanyagokat.

Szájfények és rúzsok

Ezeket nem érdemes két évnél tovább használni, ugyanis bebüdösödnek, és állaguk is megváltozik. Ráadásul a rúzs az a sminkeszköz, melyet előszeretettel kérnek el barátnőink a buli hevében. Ekkor pedig mindegy, hogy ujjal érnek hozzá, vagy közvetlenül az ajkakra kenik, a baktériumokat nem tudod elkerülni, így egy pár éves rúzs a vírusok melegágya lehet. Inkább szabadulj meg tőle!


thinkstockphotos.com
Pirosítók és bronzosítók

Ezek a termékek maximum kilenc hónapig bírják, így érdemes a pirosítót az alapozóval egyidőben lecserélni. Ha mindig ecsetet használsz arcod pirosításakor, akkor arra kell ügyelned, hogy néha kimosd az ecsetet, így nem is kell lecserélned kedvenc sminkszeredet kilenc hónap után.


 

Szemceruza

A szemhéjtus szavatossági ideje mindössze három hónap, a szemceruzát azonban két évig is bátran használhatod, de ügyelj arra, hogy rendszeresen hegyezd - így friss és tiszta maradhat.

thinkstockphotos.com

Szemhéjfesték

A púder állagú szemhéjfestékek kibírják akár kér évig is, de arra figyelj, hogy az ecsetet rendszeresen tisztítsd. Ha krémes állagú szemhéjfestéket veszel, azt 18 hónapnál tovább ne használd, mert könnyen elszaporodnak benne a baktériumok.

Szempillaspirálok

A nedvesség eszményi élőhely a baktériumok számára, így itt tanyáznak a legtöbben. Ha ritkán használod a spirálodat, elég hathavonta lecserélni, ha azonban naponta sminkeled vele magad, akkor hátom hónapnál tovább ne tartogasd.

A sminkelés forradalma - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sMRtQOduL4VrIiI3


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!
Galéria: A legszebb ruhák tavaszra

/1102/_tava201123154110

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!
A 10 perces sminkelés receptjehttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110214-igy-sminkeld-ki-magad-tiz-perc-alatt.html Így találd meg a tökéletes alapozót!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110209-tippek-alapozo-valasztasahoz.html Rá sem lehet ismerni! Smink nélkül a híres énekesnő! - fotóhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110203-kelly-clakson-smink-nelkul-foto.html A legdurvább sminkbakik - Ne kövesd el!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110105-a-legdurvabb-sminkbakik-ne-kovesd-el.html 8 dolog, amiért veszélyes a sminkeléshttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110104-10-ok-amiert-veszelyes-a-sminkeles.html Igéző szemek - A legjobb szempillaspirálokhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20101201-igezo-szemek-a-legjobb-szempillaspiralok.html