szavatosság szempillaspirál smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig nem érdekelt, mikor jár le kedvenc rúzsod vagy alapozód szavatossági ideje, most jól figyelj: komoly bőrproblémákat okozhatnak a túlságosan régi sminkek!

Valld be őszintén, mikor gondoltál arra, hogy a pár éve vásárolt, meggypiros rúzsodat már nem kellene az ajkaidra felkenni? Ha bepillantasz az otthoni neszesszeredbe, hány olyan szemfestéket és szempillaspirált találsz, amikről már nem tudod, mikor szerezted be? A túlságosan régi kencéktől pattanásos leszel, bőröd lehámlik majd, és a fertőzések sem kerülnek el - így néha nem árt "nagytakarítani" a női kacatok között!

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Folyékony alapozók

Az arcbőr tökéletesítésére használt alapozódat és korrektorodat elvileg hathavonta kellene cserélned, mert a benne található anyagok vesztenek a minőségükből. Ha mégis azt szeretnéd, hogy kedvenc alapozód fél évnél tovább is kibírja, akkor tartsd a hűtőben, pláne nyáron - a meleg ugyanis roncsolja az adalékanyagokat.

Szájfények és rúzsok

Ezeket nem érdemes két évnél tovább használni, ugyanis bebüdösödnek, és állaguk is megváltozik. Ráadásul a rúzs az a sminkeszköz, melyet előszeretettel kérnek el barátnőink a buli hevében. Ekkor pedig mindegy, hogy ujjal érnek hozzá, vagy közvetlenül az ajkakra kenik, a baktériumokat nem tudod elkerülni, így egy pár éves rúzs a vírusok melegágya lehet. Inkább szabadulj meg tőle!


thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Fórum: Milyen sminkmárkát vegyek?



Pirosítók és bronzosítók

Ezek a termékek maximum kilenc hónapig bírják, így érdemes a pirosítót az alapozóval egyidőben lecserélni. Ha mindig ecsetet használsz arcod pirosításakor, akkor arra kell ügyelned, hogy néha kimosd az ecsetet, így nem is kell lecserélned kedvenc sminkszeredet kilenc hónap után.


Szemceruza

A szemhéjtus szavatossági ideje mindössze három hónap, a szemceruzát azonban két évig is bátran használhatod, de ügyelj arra, hogy rendszeresen hegyezd - így friss és tiszta maradhat.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Szemhéjfesték

A púder állagú szemhéjfestékek kibírják akár kér évig is, de arra figyelj, hogy az ecsetet rendszeresen tisztítsd. Ha krémes állagú szemhéjfestéket veszel, azt 18 hónapnál tovább ne használd, mert könnyen elszaporodnak benne a baktériumok.

Szempillaspirálok

A nedvesség eszményi élőhely a baktériumok számára, így itt tanyáznak a legtöbben. Ha ritkán használod a spirálodat, elég hathavonta lecserélni, ha azonban naponta sminkeled vele magad, akkor hátom hónapnál tovább ne tartogasd.

A sminkelés forradalma - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sMRtQOduL4VrIiI3


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!




Galéria: A legszebb ruhák tavaszra

/1102/_tava201123154110

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




A 10 perces sminkelés receptjehttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110214-igy-sminkeld-ki-magad-tiz-perc-alatt.htmlÍgy találd meg a tökéletes alapozót!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110209-tippek-alapozo-valasztasahoz.htmlRá sem lehet ismerni! Smink nélkül a híres énekesnő! - fotóhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110203-kelly-clakson-smink-nelkul-foto.htmlA legdurvább sminkbakik - Ne kövesd el!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110105-a-legdurvabb-sminkbakik-ne-kovesd-el.html8 dolog, amiért veszélyes a sminkeléshttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110104-10-ok-amiert-veszelyes-a-sminkeles.htmlIgéző szemek - A legjobb szempillaspirálokhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20101201-igezo-szemek-a-legjobb-szempillaspiralok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.