"Ha feljön a Nap, újból erkölcsös vagyok" - így hangzik Elizabeth Taylor egyik híres mondása. Mi tagadás, senki sem lepődik meg egy olyan színésznő erkölcsi pőreségén, aki megannyi férjet elfogyasztott, és aki szinte az egész világ számára szexszimbólum volt. A színésznő 79 éves korában hunyt el, maga mögött hagyva egy mesés pályát, jótékony cselekedetekkel teletűzdelt botrányos magánéletet, és nem utolsósorban azt a szomorúságot, amit egy hollywoodi legenda elvesztése jelent.

Elizabeth Taylor időskori fényképeit nézve egy olyan dívát látunk, akiről a kor ellenére is sugárzik valamiféle elemi nőiesség, jóllehet, élete utolsó éveiben sugárzó szépsége egy tolószékben ülő megromlott egészségű asszony mögött rejtőzött. A színészlegendákban viszont az a jó, hogy sosem feledjük, milyenek voltak pályájuk csúcsán, fiatalságuk idején. Összegyűjtöttünk néhány fotót a színésznő szinte megszámlálhatatlan számú filmjeiből, mindeközben pedig nem tudtunk nem észrevenni, hogy gyakran pompázott olyan ruhákban, melyek ma, 2011-ben is kifogástalanul divatosnak mondhatók.

Kislányos bájjal 1943-ban, második filmszerepében, a Lessie hazatér című filmben.

AFP


Kerek gallér, romantikus virágos ruha: a fotó 1944-ben készült A nagy derbi című film forgatásán.

AFP


Abroncsos csipkeruha és a jellegzetes rideg, mégis nagyon meleg és csábító tekintet. 1950, Father of the Bridge.

AFP

 

Csoda, hogy a fél világ szerelmes volt a mesés szépségű színésznőbe? 1951-ben, az Egy hely a nap alatt című filmben Montgomery Clifttel.

AFP


Arisztokratikus szépségként az 1957-es Esőerdő megye című mozifilmben.

AFP


Akárcsak egy divatkép az 50-es évekből: hangsúlyos derék és csúcsos melltartó. 1958-ban készült a Macska a forró bádogtetőn forgatásán. A kanapén egyébként Paul Newman fekszik.

AFP


A klasszikus női szépség megtestesítője: vékony derék, telt ajkak, hangsúlyos szemöldök... Az 1960-as, Múlt nyáron, hirtelen című film Golden Globe-díjat hozott számára.

AFP


Vajon hány katona szekrényébe volt kiragasztva a Múlt nyáron, hirtelen ezen jelenetéről készült fotó?

AFP


1963-ban, a Kleopátra című film forgatásán, mely sikeréhez nagyban hozzájárult a színésznő és Richard Burton románca.

AFP


Út a szeretet felé, 1965. Ezt a nőies, mégis laza szettet most is bármikor viselnénk.

AFP


Épp így fest egy megközelíthetetlen díva: markáns szemöldök és rideg tekintet. 1968-ban a Boom! című film forgatásán.

AFP


Lenyűgöző sminkkel és dívához méltóan bundában. az 1973-as Hamvazószerda című filmben.

AFP


Hitelesen alakította a hiú hárpia szerepét az 1994-es Flinstones-filmben.

AFP


Tavaszi trendek - egyenesen a kifutórólhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110324-tavaszi-trendek-egyenesen-a-kifutorol.html Kényelmes, trendi és eltünteti a narancsbőrt - Mi az?http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110225-narancsbort-kuralo-farmernadragot-dobnak-piacra-olaszorszagban.html Megdöbbentő lábbelik pisztolysarkakkalhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110322-a-chanel-cipo-valodi-fegyver.html Méregdrága, iszonyúan trendi és csúnya a legújabb Prada cipőhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110321-pradacipok.html Könyvesboltban találtak rá a legnépszerűbb férfimodellre - fotóhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110318-gyorsetterembol-a-kifutora-alexander-beck-a-britek-legigeretesebb-uj-arca.html Megfejtettük az olasz nők titkát - Te is lehetsz tökéletes!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110317-az-olasz-divat-alapelvei-ruhadarabok.html Bizsurajongók, figyelem! Itt vannak a tavaszi ékszerek!http://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110317-ekszerek-es-bizsuk-tavaszra.html Lópatát viselnek a trendi lányok?http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110316-lopatacipo.html