Megpillantod álmaid frizuráját egy magazinban, elmagyarázod a fodrászodnak, abban bízva, hogy hamarosan a te hajad is úgy fest majd. A gépezetbe azonban hiba csúszik, a végeredmény pedig förtelmes lesz - de van megoldás! Íme néhány trükk, melyekkel a fodrászod ért majd a szóból...

Mindig vigyél magaddal fotót!

Nem elég, ha csak elmondod, mit szeretnél, mindig vigyél magaddal egy képet is. A fodrásznak látnia kell, hogy van a haj elválasztva, milyen sűrűek a melírcsíkok, és mennyire van lépcsőzetesre vágva a frizura. Ezt pedig - mivel nem vagy szakértő - valószínűleg nem tudod pontosan elmagyarázni, a fotó azonban magáért beszél. Ha még ezek után sem lesz olyan a hajad, amilyenre vágytál, de nem akarsz megválni kedvenc hajszobrászodtól, válts taktikát. Ha eddig délután jártál, kérj reggeli időpontot, hátha akkor még frissebb és kreatívabb a mestered.

Thinkstock

Mutasd meg, mi az, ami nem tetszik

Hogy biztosra menj új hajszínedet illetően, ne csak azt mutasd meg a szalonban, mi az, amire vágysz, hanem azt is, amitől kiráz a hideg. Vigyél magaddal két fotót: az egyiken legyen az a szín, amit szeretnél, a másikon pedig az, amit semmiképp se - így nem lesz félreértés közted és a fodrászod között.

Közösen találjatok megoldást

Nem kell, hogy a fodrásznak is tetsszen az a haj, amit megálmodtál, de azért nem árt meghallgatni a véleményét - mégiscsak ő a profi. Kérdezd meg, ő hogyan látja a dolgokat, és mit javasolna. Sokkal jobb, ha közösen találjátok ki a tökéletes megoldást, mint az, ha csak rendelsz tőle egy hajat, amit robotként készít el.

Játszd ki az ütőkártyádat

Ha nem országos barátod a hajszobrász, rimánkodj neki, hogy tökéletesnek kell lennie a színnek, hiszen nemsokára férjhez mész. A hajszobrász így nem fogja eltúlozni a melírcsíkok számát, nem fest neked egy túlságosan feltűnő és harsány színt, hanem a szépségre és a finomságra fog törekedni. Óvatosabb és pontosabb lesz - így pontosan olyan lesz a hajad, amilyenre mindig is vágytál!

Két frizura percek alatt:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Z7EmAl9g3IgJUBDV

 

Liptai Claudia megszabadult hajkoronájátólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110405-liptai-claudia-levagatta-a-hajat.html 4 frizuratrend tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110404-tavaszi-frizurak.html Lady Gaga haja hullik a sok szőkítés miatthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110329-lady-gaga-haja-hullik-a-sok-szokites-miatt.html Visszatért a frizura, amely csak keveseknek áll jólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110321-visszatert-a-gombafrizura.html Tönkretették Pink frizurájáthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110317-fortelmesen-nez-ki-pink-frizuraja.html A gyönyörű haj titkos receptjeihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110316-a-gyonyoru-haj-titkos-receptjei.html Hogyan legyek jó nő? - Készíts kontyot 15 perc alatt!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110316-hogyan-legyek-jo-no-keszits-konytot-15-perc-alatt.html Imádnivaló tavaszi hajtrendekhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110310-tavaszi-frizurak.html Miről árulkodik a hajstílusod?http://www.life.hu/szepulj/haj/20110304-mirol-arulkodik-a-hajstilusod.html