hajszőkítés haj fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megpillantod álmaid frizuráját egy magazinban, elmagyarázod a fodrászodnak, abban bízva, hogy hamarosan a te hajad is úgy fest majd. A gépezetbe azonban hiba csúszik, a végeredmény pedig förtelmes lesz - de van megoldás! Íme néhány trükk, melyekkel a fodrászod ért majd a szóból...

Mindig vigyél magaddal fotót!

Nem elég, ha csak elmondod, mit szeretnél, mindig vigyél magaddal egy képet is. A fodrásznak látnia kell, hogy van a haj elválasztva, milyen sűrűek a melírcsíkok, és mennyire van lépcsőzetesre vágva a frizura. Ezt pedig - mivel nem vagy szakértő - valószínűleg nem tudod pontosan elmagyarázni, a fotó azonban magáért beszél. Ha még ezek után sem lesz olyan a hajad, amilyenre vágytál, de nem akarsz megválni kedvenc hajszobrászodtól, válts taktikát. Ha eddig délután jártál, kérj reggeli időpontot, hátha akkor még frissebb és kreatívabb a mestered.

Thinkstock
Thinkstock

Mutasd meg, mi az, ami nem tetszik

Hogy biztosra menj új hajszínedet illetően, ne csak azt mutasd meg a szalonban, mi az, amire vágysz, hanem azt is, amitől kiráz a hideg. Vigyél magaddal két fotót: az egyiken legyen az a szín, amit szeretnél, a másikon pedig az, amit semmiképp se - így nem lesz félreértés közted és a fodrászod között.

Közösen találjatok megoldást

Nem kell, hogy a fodrásznak is tetsszen az a haj, amit megálmodtál, de azért nem árt meghallgatni a véleményét - mégiscsak ő a profi. Kérdezd meg, ő hogyan látja a dolgokat, és mit javasolna. Sokkal jobb, ha közösen találjátok ki a tökéletes megoldást, mint az, ha csak rendelsz tőle egy hajat, amit robotként készít el.

Játszd ki az ütőkártyádat

Ha nem országos barátod a hajszobrász, rimánkodj neki, hogy tökéletesnek kell lennie a színnek, hiszen nemsokára férjhez mész. A hajszobrász így nem fogja eltúlozni a melírcsíkok számát, nem fest neked egy túlságosan feltűnő és harsány színt, hanem a szépségre és a finomságra fog törekedni. Óvatosabb és pontosabb lesz - így pontosan olyan lesz a hajad, amilyenre mindig is vágytál!

Két frizura percek alatt:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Z7EmAl9g3IgJUBDV



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.