8 különleges ajándék anyák napjára - Az utolsó pillanatban is beszerezheted!

anyák napja kényeztetés ajándékötlet dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes ajándékot keresed, amellyel méltón köszönthetnéd az édesanyádat? Bármit is választasz, ha az személyes és szívhez szóló, nyert ügyed van. Meríts ötleteinkből, és csalj vele könnyeket annak a személynek a szemébe, aki számodra a legfontosabb!

Kényeztesd reggeltől estig!

Minden anyuka örül annak, ha legalább egy napra leveszik az "étkeztetés" terhét a válláról. A tiéd is el lesz ragadtatva, ha nem kell majd főzőcskéznie. Először is készíts számára finom reggelit, forró teával, kávéval, friss narancslével, pirítóssal, omlettel, ahogy ő szereti. Az ebédet is vállald át! Nem fontos, hogy bonyolult ebédet válassz, inkább arra törekedj, hogy a kedvenc étele kerüljön az asztalra. A vacsorát viszont költsétek el házon kívül: ha egyébként nem szokott étterembe járni, el lesz ragadtatva ettől a nem hétköznapi kényeztetéstől.

Thinkstock
Thinkstock

Vedd rá, hogy magára is gondoljon!

Az anyukák hajlamosak magukat háttérbe helyezni, és elsősorban gyermekeikre gondolva lemondani arról, hogy maguknak vegyenek parfümöt, ruhát, szépségápolási szereket. Az anyák napja kitűnő alkalom arra, hogy rávedd: ez egyszer magára is gondoljon. Lepd meg ajándékutalvánnyal: ha olvasni szeret, természetesen könyvbónt válassz, ha a parfümökért rajong, illatszerbónt vegyél. Ha inkább rábíznád a döntést, a legtöbb üzletláncnak van saját utalványa, amellyel azt vehet magának, amire leginkább vágyik - kozmetikai, haj- vagy bőrápoló szereket, ruhákat, fehérneműt, finomságokat.

Kedvenc itala, névre szólóan

Nemcsak személyes, hanem egyben elegáns ajándék is egy üveg névre szóló ital - például egy kellemes bor vagy pezsgő. Fokozhatod az ajándék különlegességét, ha olyan palackot választasz, amelynek évjárata valamilyen kapcsolatban áll veled vagy az édesanyáddal. Az isteni nedűt ráadásul nem is kell sokáig őrizgetni, akár azonnal koccinthattok vele.

Kényeztesd relaxáló, illatos fürdővel

Mi kényeztetőbb egy kellemes, relaxáló, illatos fürdőnél? Ha édesanyád nehezen szán magára egy-egy órát, amikor csak magával törődik, kitűnő ötlet összeállítani számára egy fürdőcsomagot. Ebben lehetnek rózsaszirmok, szárított virágok, de a lényeg, hogy igyekezz megtalálni a kedvenc fürdősóját, habfürdőjét, fürdőolaját, fürdőgolyóját, és ezek képezzék a csomag alapját. Tegyél melléjük egy-két illatos mécsest vagy füstölőt, mellékelj a csomaghoz egy jó könyvet vagy magazint, továbbá kedveskedj esetleg egy kis üveg pezsgővel vagy borral.

Thinkstock
Thinkstock

Örök emlékek

Édesanyád kedvenc fényképét nemcsak szép keretbe foglalhatod, hanem számtalan meglepetés is készülhet belőle. Rányomtathatod falióra hátlapjára, de bögre- vagy tányérkészletet is készíttethetsz. Ha több kedvenc fotó akad, készíttethetsz fotókönyvet is, mely manapság nagy népszerűségnek örvend itthon is - nem véletlenül, hiszen nagyon különleges ajándék.

A nők kedvencei: ékszerek, kiegészítők

Minden nő kedveli az ékszereket, a bizsukat vagy a kiegészítőket, de az édesanyák gyakran lemondanak ezekről az apróságokról. Az anyák napja kitűnő alkalom arra, hogy meglepd egy-két ehhez hasonló ajándékkal. Ha személyesebb meglepetést szeretnél, gravíroztasd a saját neved és születési dátumod egy kedves medálba vagy tetess fényképet egy szétnyithatóba. Vehetsz hozzá egy szép nyakláncot vagy karkötőt is, de vésethetsz egyedi kis fémtáblát is egy megható idézettel vagy jókívánsággal. Egy egyszerű, de csinos kendőt vagy sálat is egyedivé tehetsz, ha belehímezteted a nevét vagy a monogramját.

Sportos mamiknak

Ha az édesanyád odafigyel az egészségére, a fittségére és a szépségére, lepd meg egy jónevű fitneszterembe vagy egy neves masszőrhöz szóló bérlettel. "Bérelhetsz" neki személyi edzőt, dietetikust vagy életmód-tanácsadót is. Ha nemcsak az egészségére, hanem a külsejére is igyekszik adni, fizesd be fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöshöz - vagy egy stylisthoz.

Thinkstock
Thinkstock

A csomagolás is számít

Ha nem jutott eszedbe semmilyen eredeti ötlet, fektess kicsit több energiát a csomagolásba! Saját kezűleg csomagold be az ajándékot, a dekoratív, de tucat papír zacskókat most felejtsd el. Az ajándékot díszítheted szalagokkal, virággal, apró figurákkal, csak a fantáziád szabhat határt a borításnak. És ne feledkezz meg az üdvözlőkártyáról sem, amelybe akár egy szívhez szóló idézetet is írhatsz. De azzal is nyert ügyed lesz, ha csak annyit írsz: köszönöm, anyukám!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.