Halálosan unod már a borotválkozást, az utána lévő kellemetlen érzést és olyan alternatívákat keresel, amelyek végleg eltávolítják a makacs szőröket? Felejtsd el a gyantát, az olcsó műanyag borotvát és szavazz a pihe-puha, bársonyos életre.

A szőrszálak életciklus-görbéje

Szőröd korodtól, testsúlyodtól, anyagcserédtől, hormonjaidtól és egyéb tényezőktől függően különböző mértékben nő. A szőrtüszőkben a szőrszálak növekedése nem folyamatos, hanem bizonyos fázisokon megy keresztül. A testtájanként változó növekedési szakaszban (2-7 nap) a szőrhagyma a kötőszöveti alapokhoz szorosan tapad, a mátrixsejteken keresztül.

Thinkstock


Az átmeneti szakaszban (10-20 nap) leáll a sejtek szaporodása, a szőrtüsző sorvad, leválik a szőrhagyma alapjáról, majd a follicullus csatornába felfelé vándorol. A nyugalmi szakaszban (több hónap) a szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőr a szőrcsatornában magasan várja a kilökődést, azaz a szőrszál kihullását. Ebben az időszakban a szőrtüsző nem kezelhető. A szőrnövekedés fázisai egyszerre fordulnak elő, azaz a szőrszálak egy része a különböző fázisokban egyidejűleg vándorol.

Lézeres szőrtelenítés

A gyantázás, a borotválás csak rövid távú megoldásokat nyújt, ezen kívül számos kellemetlen bőrproblémát is eredményezhet. Az ideiglenes epilálásokkal szemben a lézeres szőrtelenítés látványos, hosszú távú megoldás, ám csak akkor hatásos, ha a szőrszál az aktív növekedési fázisban van. Az orvosi gyakorlatban is használt fénysugár a bőrön nyomtalanul áthalad, míg a szőrtüszők sötét festékanyagában elnyelődik. A fényalapú technológia lényege, hogy a lézersugár energiája az éppen növekedésben lévő szőrtüszőt felrobbantja, s az így végleg elpusztul. Fontos tudnod, hogy a lézeres kezelés nem végezhető menstruáció alatt, közvetlenül előtte, illetve a kezelések előtt és utána 3-4 hétig kerülnöd kell a szoláriumot, a napozást. A kezelendő szőrnek legalább 1 mm hosszúnak kell lennie, és kb. 4-8 alkalom szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez.
Bővebb infó: http://www.barsony.hu/

www.barsony.hu

Előnye: A lézerrel kezelt szőrtüsző nem termel többé szőrszálat.
Hátránya: Az ősz, világos és pihe szőrszálakra a lézer nem hat.

IPL szőrtelenítés

Megspórolnád a kozmetikai kezelések költségeit és inkább te magad szőrtelenítenél? Az otthon is végezhető kezelés a villanófény technológiáján alapul, ami fájdalommentesen, gyorsan és egyszerűen állítja le a szőrtüszők működését. Elég csupán a kezelőfejet a bőrödre helyezned, az erősen pulzáló fény a szőrsejtekbe hatol, s elegendő energiát hordoz ahhoz, hogy elpusztítsa a szőr gyökerét anélkül, hogy a körülötte lévő testtájakat érintené. Ez a módszer a világos színű bőrön lévő erős és sötét színű szőrszálak esetén a leghatékonyabb. A készülék professzionális kvarcégője több mint 10 000 villanásra elég, és olyan nagyobb területekre is alkalmazhatod, mint a láb, a kar vagy a mellkas. Az első eredményeket akár 2-3 kezelés után láthatod, a végleges szőrtelenítés időtartama kb. fél év. Bővebb infó: http://www.riowoman.hu/

www.riowoman.hu

Előnye: A készülék arcra is használható.
Hátránya: Alkalmazása esetén a szolárium illetve a napozás korlátozott.

Hő alapú szőrtelenítés

Ha nem akarsz egy vagyont áldozni a végleges szőrtelenítésre, ma már hozzájuthatsz olyan berendezésekhez, amelyek a legtöbb területen (hónalj, kar, láb, arc, bikinivonal stb.) eltüntetik a zavaró szőrszálakat. A fájdalommentes és biztonságos szőrtelenítési módszert fürdőszobádban is végezheted, amely a hőtranszfer elvén működik. Egy finom hőpulzus éri a szőrtüszőt, a bőrfelszín közelében a szőr leválik, a jel pedig továbbhalad a szőrhagyma felé, amely a szőr növekedéséért felel. Minél többször ismétled a hatást, a kezelés annál eredményesebb. A hő alapú technológia a lézeres kezelésekkel szemben nem használ fényt, így bármilyen bőr- és szőrszín esetén használhatod. Bővebb infó: http://mindenamino.hu/

http://mindenamino.hu

Előnye: Ára relatív olcsó, gyors, látványos eredmények.
Hátránya: Használata az elején kissé bonyolult.

Tartós szőrtelenítés tűvel

Az elszórtan megjelenő és sötét szőrszálak ellen a tűs epilálási módszerek a legjobbak, amelyek szálanként hatnak, s így megakadályozzák a további piheszálak megerősödését. A galván epilálásnál a szőrtüszőbe vezetett negatív elektróda körüli egyenáram hatására lúg képződik, amely kicsapja a mátrixsejtek fehérjéit, így azok nem termelnek több szőrszálat és elpusztulnak. A diatermiás szőrtelenítésnél a szőrtüszőbe vezetett tű hegyénél a nagyfrekvenciás váltóáram hatására hő képződik, ami kicsapja a mátrixsejtek fehérjéit. A rövidhullámú epiláció esetében a bevezetett tű hegyénél ponthő keletkezik, ami megkíméli a környező sejteket a roncsolódástól. A kezelésekről bővebben: Primula Szépségszalon, 1171 Budapest, Rákoskert sgt. 111.

Thinkstock

Előnye: Bármilyen színű szőrszál esetén hatásos.
Hátránya: Az epilált szőrszálak helyén tűszúrásnyi sebek keletkezhetnek.

Szőrtelenítő újdonságok
Braun Silk Épil 7 Dual epillátor

A Barun megint nagyot alkotott, piacra dobott egy űr-epillátort. Ez a kis szerkezet mindent tud, olyanokat, amikről az elődei csak álmodtak. Felszerelték egy kis lámpával, ami a megbújó szőrszálakat leplezi le, és egy olyan fejjel, amin borotva is van! Igen, borotva, az epillátort összeházasították egy Gillette Venus pengével. Ez pedig elvégzi a "piszkos" munkát. Természetesen vízben is használhatjuk, a kádban vagy a zuhany alatt és a különleges csipeszeknek köszönhetően a kellemetlen érzés tényleg csak kellemetlen, egyáltalán nem fájdalmas. A szőrszálaidat pedig már 0,5 mm-es "korukban" könyörtelenül kicsupálja. Mi nagyon szeretjük!

Forrás: [origo]


Veet meleggyanta

A hideggyanta csíkok után újabb módszerrel rukkolt elő a Veet, itt a meleggyanta! Nagyon egyszerűen használható, minden kellemetlenséget elfelejthetünk, amit eddig a gyantázás okozott. Ha valami ragad, semmi probléma, vízzel lemosható. Nem kell már a sebbenzinnel és hasonló csodaszerkkel kísérleteznünk. A finom illatú zselégyantát egy hőmérsékletkijelzős spatulával kenheted fel a lábadra, a karodra, a bikinivonaladra, de még az arcodra is. A lehúzó szalagokat pedig el ne dobd, mert újra felhasználhatod őket!

Forrás: [origo]

Megoldhatatlannak tűnő szépségkatasztrófákhttp://www.life.hu/szepulj/20110517-megoldhatannak-tuno-szepsegkatasztrofak-es-megoldasaik.html A legszexibb modellek legintimebb titkaihttp://www.life.hu/szepulj/20110514-a-legszexibb-modellek-legintimebb-titkai.html Így irányítja a Hold a nők életéthttp://www.life.hu/szepulj/20110513-igy-iranyitja-a-hold-a-nok-eletet.html Ezek azok a frizurák, amik mindenkinek jól állnak!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110513-ezek-a-frizurak-amik-mindenkinek-jol-allnak.html Hogyan legyek jó nő? - Szép, ápolt lábakat a szandiba!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110511-hogyan-legyek-jo-no-pedikur-szep-apolt-labakat-a.html Agyonretusálták a világ egyik legszebb nőjéthttp://www.life.hu/szepulj/20110511-agyonretusaltak-megan-fox-szinesznot.html A hajszárítás aranyszabályaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110510-a-hajszaritas-aranyszabalyai.html