A dupla tasakban található ropogós csirkefalatok alap és mexikói vagy fokhagymás mártogatós kombinációjával friss húsból 1 lépéses panírozással varázsolhatsz új kedvenceket a család asztalára!

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 tasak Knorr Ropogós csirkefalatok Fokhagymás mártogatóssal
30 dkg csirkemellfilé
3-4 dl olaj
2 ek. joghurt
3-4 ek. Globus majonéz

A tálaláshoz:
Friss zöldségek vagy sült burgonya

Elkészítési idő: 15-20 perc

Keverjük el a mártogatós alapot (a tasak vékonyabb része) 2 evőkanál joghurttal és 3-4 púpozott evőkanál majonézzel, majd fóliával lefedve tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csirkefalatokat.

A csirkemellet vágjuk kockákra (kb. 3x3 cm), majd ízesítsük 1-2 csipet sóval vagy kedvenc Knorr Fűszervarázsunkkal.

A kockákat vizes kézzel nedvesítsük meg (ez segíteni fogja a bunda tapadását), majd egyesével forgassuk meg a bundaalapban (a tasak szélesebb része). Nyomkodjuk rá jól a keveréket.

Süssük készre a húst forró olajban, közepesen erős lángon kb. 5-7 perc alatt.

Tálaljuk a hideg mártogatóssal, kínáljunk mellé salátát vagy sült krumplit.

Extra tipp: kevesebb olajjal sütőben is elkészíthetjük. A bepanírozott húst kenjük meg vékonyan olajjal mindkét oldalán, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 200 °C-on 15 percig.

Thinkstock

7 érv, hogy miért szeretjük a Knorr Ropogós csirkefalatok alapot mexikói vagy fokhagymás mártogatóssal:

1. A fiatalok körében nagyon népszerű.
2. Könnyedén elkészíthetjük otthon, ráadásul az általunk vásárolt, valóban friss húsból.
3. A 3 lépéses panírozás lerövidült 1 lépésre.
4. Sütőben is elkészíthető! (200 °C-on 15 perc alatt.)
5. Nem kell utána hosszas takarításba kezdeni a konyhában.
6. A csirkefalatok mellé finom mártogatóst is 1 perc alatt készíthetünk.
7. És mert annyira FINOM!

További információk: rafineria.hu/csirkefalatok  

(támogatott cikk)