Egyéves kislányokat is operáltak fiúvá Indiában! - A lányok nem értékesek

operáció nemi identitás India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indiában öt év alatti kislányokon is végeznek nemátalakító műtétet, az országban ugyanis csak a fiúgyermekek értékesek. Az operációkra egy újságírónő hívta fel a figyelmet, aki azóta már halálos fenyegetéseket is kapott.

Évtizedek óta küzdenek az emberjogi egyesületek azért, hogy javítsanak az Indiában élő lánygyerekek egy részének sorsán - számolt be a Borsonline. India több tartományában ugyanis csak a fiúgyermekek értékesek - a lányokat akár megölni is hajlandóak, hiszen azok általában rossz munkaerőt jelentenek a családnak, miközben rengeteg pénzbe kerül a felnevelésük. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek az országban, különösen Indore városában a nemátalakító műtétek, amelyeket egy és öt év közötti kislányokon is hajlandóak elvégezni. A gyerekeket saját szüleik viszik a műtétre, és akár egész életükre szóló hormonkezelésben is részesítik őket csak azért, hogy lányok helyett fiúk legyenek.

Istockphoto
Istockphoto

Hét sebész is működik a városban

Ahogy azt a Borsonline-tól megtudtuk, a Hindustan Times újságírónője, Taslima Nasreen hozta először nyilvánosságra az ügyet, akinek bizonyítékai is vannak arra vonatkozóan, hogy a városban nem is egy, hanem hét sebész is végez ilyen átalakításokat - az újságírónő információi szerint az egyes sebészek fejenként már legalább két-háromszáz műtéten vannak túl. Az átalakító műtét ára körülbelül hatszázezer forintnak megfelelő összeg. Nasreen információi szerint a szóban forgó orvosok eddig fejenként két-háromszáz műtétet végeztek már el.

Az orvosok el akarták vetetni! Egészséges a méhen kívül fogant és kihordott kisbabahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110627-egeszseges-a-mehen-kivul-fogant-es-kihordott-kisbaba.htmlMár 19 évesek az egyfejű sziámi ikrek - Máig a legjobb barátokhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-mar-19-evesek-az-egyfeju-sziami-ikrek-maig-a.html"Kényszerített, hogy öljem meg a gyerekem" - Sokan csak az anyaotthonban találnak menedékrehttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-kenyszeritett-hogy-oljem-meg-a-gyerekem-sokan-csak-az.htmlLe akarták tagadni! Meghalt a 9 napos csecsemő a szülésznő gondatlansága miatthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110609-le-akartak-tagadni-meghalt-a-9-napos-csecsemo-a-szuleszno.htmlBrutális módon kövezték halálra a 19 éves lányt! - A szépsége okozta a bajthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110531-brutalis-modon-koveztek-halalra-a-19-eves-lanyt-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.