Évente sok száz gyerek kénytelen hosszabb-rövidebb időt kórházban tölteni. Ilyenkor a falak bámulásán kívül nem sok minden történik velük. Most azonban sok híresség - köztük Bátyai Évi és Herrer Sára varázsolt mosolyt a gyerekek arcára a Heim Pál Gyermekkórházban.


A kórházak kis lakóinak szürke hétköznapjait csak a látogatók és az olyan alapítványok segítenek elviselhetőbbé tenni, mint amilyen a Mosolygó Kórház Alapítvány is. Az alapítvány kórházban fekvő beteg gyermekek számára szervez rendszeres művészlátogatásokat. A fellépők közös zenéléssel, bűvészmutatványokkal, bábelőadásokkal, mesével és kreatív kézműves foglalkozásokkal segítenek a  kórtermek szürkeségébe vidám hangulatot varázsolni. Javítják a gyermekek, szüleik és gyakran még a gyógyítók lelki állapotát is. Az önkéntesek azonban egyszer elmennek, a fehér falak pedig maradnak. Ezért is lenne fontos, hogy inkább előbb, mint utóbb ne legyen egy unalmas kórházi fal sem.

 Bornai Tibor (KFT billentyűse), Kokó (olimpiai és világbajnok ökölvívó), Iszak Eszter (Viva műsorvezető), Harsányi Levente (műsorvezető), Váczi Gergő (műsorvezető), Kembe Sorel (színész, műsorvezető), Bátyai Éva (színésznő/Csalfa Karma), Herrer Sára (színésznő/Csalfa Karma), valamint Katus Attila (aerobik világbajnok) segítségével most egy fehér fallal kevesebb lett!

A hírességek az alapítvány felkérésére a Heim pál Gyermekkórház egyik kórtermét festették tele színes mesefigurákkal, hogy ezzel is segítség az apróságok gyógyulását, hiszen köztudott, hogy lassabban gyógyul az, aki csak a betegségére koncentrál.


2010-ben 26 kórház 6000 kis betegét vidította fel a Mosolygó Kórház Alapítvány. Elhasználtak megközelítőleg 10kg gyöngyöt, 50kg gyurmát, 100 ív színes papírt, valamint színessé varázsoltak 12 kórházat, de a terveik töredékét sem tudták lefedni ezzel!

Hosszú távú cél, hogy:
- minden kórházban legyenek napi foglalkozások  a gyerekeknek
- hogy minden kórház rendelkezzen elegendő játékkal, társasjátékkal és mesekönyvvel.
- hogy ne legyenek fehér falak a gyermekkórtermekben

Ez utóbbi tervükhöz kértek segítséget ismert emberektől. Rajtuk keresztül szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy jelenleg is keresnek önkénteseket az alábbi városokba: Budapest, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza, Szombathely, Kaposvár, Szeged és Veszprém.Csalfa Karma 1. részhttp://www.life.hu/websorozat/csalfakarma/epizodok/20110519-csalfa-karma-1-resz-minden-ferfi-hazudik.html "A sorsszerűségről szól" - Így forgott a Csalfa Karmahttp://www.life.hu/websorozat/csalfakarma/kulisszakmogott/20110607-csalfa-karma-forgatasarol-beszel-kalamar-tamas-es-toth-barnabas.html Neked is jósol a Csalfa Karma boszorkánya!http://www.life.hu/websorozat/csalfakarma/kulisszakmogott/20110601-neked-is-josol-a-csalfa-karma-boszorkanya.html