Ki ne olvadna el azoktól az apró kiskutyáktól, amelyek még csak szopizni és aludni tudnak egész nap? Ha te is imádod nézni az apró állatkákat, most olvadozhatsz kedvedre. Elindult a dalmata-reality!

A dalmatákat tenyésztő Solymos-Kert tulajdonosainak már 2008-ban eszükbe jutott, hogy megosszák dalmatakutyájuk születésének és növekedésének élményét ismerőseinkkel. A kiskutyák almára akkor egy webkamerát állítottak, melyen keresztül a cég weboldalán bárki figyelemmel követhette az apróságok világra jövetelét. A webkamera váratlanul nagy sikert hozott. Az ismerősök szólni kezdtek az ismerőseiknek, azok pedig az ő ismerőseiknek, így rövid időn belül jelentős internetes közösség szerveződött a webkamera köré, melynek tagjai nap mint nap követthették a kutyák fejlődését.

www.nnfoto.hu


Hangos sajtóvisszhang, páratlan siker

A közvetítés akkora sikert aratott, hogy a webkamerát 2008-ban két kategóriában is beválasztották a világ TOP 10 legnépszerűbb kamerája közé. Ez tovább növelte a nézettséget, melynek köszönhetően a világ 79 országából követték a kutyusok fejlődését, és a hazai sajtó is kiemelten foglalkozott a témával.

A dalmatákat később sem felejtették el. Tavaly egy profi fotós pár hetente többszáz fényképen örökítette meg a kölykök fejlődését, és egy profi műtermi fotózásra is meghívta őket. A kutyákról filmet is forgattak, akiknek híre Amerikába is eljutott - a Solymos-Kert egyik lakója így került szerető szülőkhöz Ohio államba.

www.nnfoto.hu

Nézd élőben az apróságok első heteit!

A dalmaták ügye ma is népszerű, olyannyira, hogy a Solymos-Kert nemrég egy különleges, éjjel is látó kamerával lett gazdagabb, amely nagyban megnövelte a videóanyag minőségét. A profi megfigyelő kamerának köszönhetően éjjel-nappal követheted az újszülött apróságok első heteit, sőt, egy egérkattintással ráközelíthetsz a nézett videó egy kiválasztott pontjára, így lehetőséged van akár a kölyök szopizását, játszását vagy jóízű alvását közvetlen közelről megfigyelni.

Ha pedig nem vagy internet közelében, akkor kövesd a mobilodon az eseményeket. A Solymos-Kert tulajdonosai tavaly látogatóik kérésére készítették el a mobiltelefonos oldalt, ami ráadásul nem csak okostelefonnal használható, hanem egyszerű, internetezésre alkalmas mobillal is. A mobilos weboldalt itt találod - kattints!