"Végre egy trend, ami tényleg mindenkinél működik!" - így tudjuk összegezni lelkesen és egy mondatban a púderszínű cipőről alkotott véleményünket. A nude színű cipellők remekül asszisztálnak az optikai csaláshoz, és bármilyen stílussal összeegyeztethetők. Máris mutatjuk, mire gondolunk.


A púderszínnek évek óta komoly hívei vannak a sztárvilágban. Szinte valamennyi színésznő megjelent már a vörös szőnyegen testszínű ruhában - ezzel néha dögunalmassá téve a vörös szőnyeges bevonulásokat. A nude árnyalatú ruhákkal szemben azért vannak fenntartásaink, hiszen előfordult, hogy egy vízi hullával kevertük össze az amúgy ragyogó hírességet. Ami ellen viszont egy szavunk sem lehet, azok a púderszínben "pompázó" cipők, amelyek mindenkinek a barátai, aki talál a bőréhez hasonló színű topánt.


AFP
Molly Sims, Katalin hercegnő, Freida Pinto, Cynthia Nixon


A legnagyobb piros pontot azért kapja, mert optikailag hosszítja a lábat. A bőrtől eltérő színű cipőket ugyanis úgy dolgozza fel a szemünk, hogy levágja a lábat (ezért divatöngyilkosság rövid lábú nőknek a bokacsizma), ezzel szemben a púderszínű cipőt hozzáadja a láb hosszához. Nem csoda, hogy a hollywoodi hírességek rákaptak.Akit ez nem győzött meg, annak mondjuk tovább. A púderszín semlegessége miatt tökéletesen illik minden árnyalathoz. Igen, mindenhez: a feketéhez, a fehérhez és a tiritarkához is, így a gardróbunk adu ászává léptethetjük elő. Mondjuk ki: alapdarab. Viselhetjük vagány, városi kalandorként laza chino szabású nadrággal, egyszerű pólóval és blézerrel.


Akinek ez sok, az válasszon egyszerű farmer és blúz összeállítást. Mi jelen esetben farmernadrág helyett az újra reneszánszát élő farmerszoknya mellett döntöttünk, az összeállítást pedig néhány színes és látványos kiegészítővel dobtuk fel. És megmutatjuk, hogy színes ruhával is remekül működik a cipő. A ruhától és a kiegészítőktől függően hétköznapokon és elegáns eseményeken is bevethetjük.Valószínűleg nemcsak ez a felismerés, hanem Katalin hercegnő nude cipők iránti rajongása is hozzájárult ahhoz, hogy a múlt hétvégi királyi esküvőn (Erzsébet királynő legidősebb unokája, Zara Phillips ment férjhez) szinte mindenki púderszínű magas sarkút viselt, a 61 éves Anna brit királyi hercegnőtől a 21 éves Eugénia yorki hercegnőig.

AFP
Beatrice hercegnő, Anna hercegnő, Sophie, Wessex grófnője és Eugenie hercegnőA tökéletes topán

Azért bármennyire is tökéletes darab a púderszínű magas sarkú, nem emelhetjük le csukott szemmel a polcról. Vásárlás előtt döntsük el, milyen alkalomra keressük a cipőt, alkalmi vagy hétköznapi darabot használunk ki inkább. A peep-toe, vagy zárt orrú darabok irodakompatibilisek, a balerinák, telitalpúak és szandálok kevésbé kötöttek.
Olyan cipőt keressünk, amelynek színe közel áll a bőrszínünkhöz, de nem teljesen azonos vele. Nagyon bizarrul néz ki, ha úgy tűnik, összenőttünk a cipőnkkel./1108/Nude_201186132824


Tornacipőben is lehetsz szexi! Megmutatjuk, hogyan!http://www.life.hu/legytrendi/20110804-tornacipoben-is-lehetsz-szexi-megmutatjuk-hogyan.html Meztelenkedik hazánk legsikeresebb topmodellje - pikáns fotókhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110802-meztelenkedik-hazank-legsikeresebb-topmodellje-mihalik-eniko.html Divatfellegvárak: 6 márka, amire nagyon várunkhttp://www.life.hu/legytrendi/20110802-divatfellegvarak-5-marka-amire-nagyon-varunk.html Botrány készülődik a divatvilágban: Lelepleződik Coco Chanelhttp://www.life.hu/legytrendi/20110802-megdobbento-titkok-derultek-ki-coco-chanelrol.html Katalin hercegnő kedvence: a stílusos mokaszinhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110801-katalin-hercegno-kedvence-a-stilusos-mokaszin.html