A kis alapterületű, esetleg kevésbé világos nappaliból egyszerűen varázsolhatsz tágas, elegáns helyiséget egy jól kiválasztott tükörrel.


Sajnos nem mindenki rendelkezik olyan tágas és szép nappalival, mint amilyenek a lakberendezési magazinokban és a katalógusokban láthatóak. Egy apró trükkel azonban ha nem is újul meg a helyiség egészen, sokkal nagyobbnak tűnhet a valóságos méreténél. A világos berendezési tárgyak és textilek, egyszerűbb stílusú - akár minimalista - bútorok mellett egy, stílusában a környezetéhez illő tükörrel megoldhatod a méretbeli problémákat. A kisebb típusúakkal pedig luxusérzetet kölcsönözhetsz a nappalidnak. Ha igazán egyedit szeretnél, méretre vágathatod egy szakemberrel, de a bútoráruházak kínálatában sokféle trendi falra való között is megtalálhatod a neked valót.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Thinkstock

Kísérletezz a stílusokkal!

A tükör talán az egyik legkönnyebben kiválasztható lakberendezési eszköz, hiszen a sokféle kialakíthatóság miatt igazán csak a fantáziád szab határt annak, milyen formában, hol és milyen stílusút helyezel a helyiség falára. Sőt, ha van otthon olyan képkereted, melyhez ragaszkodsz, de nem tudsz vele mit kezdeni, egy tükör belevágatásával hamar a lakásod éke lehet.


Ha pedig költséghatékony megoldást keresel, és esetleg van otthon egy nagyobb méretű, jó ideje nem használt tükröd, ami esetleg már nem a legszebb állapotában pompázik, nem kell lomtalanításkor kiselejtezned. Az üveg darabokra törésével mozaikként akármilyen alakzatban felragaszthatod a faladra - egy keskeny sávban vízszintesen vagy függőlegesen, ragaszthatod kör alakban, vagy klasszikus téglalap alakban. Így garantáltan egyedi és dizájnos megoldással tágíthatod a nappalit. Érdemes azonban kerülnöd, hogy a falra helyezett tükörben majd valamilyen sarok, esetleg egy sötétebb rész látszódjon a legnagyobb szögből.


Klasszikustól a trendiig

Minimalista stílusú nappalik éke lehet a fekete tölgyfa kerettel készült Sicret Lus tükör, ami egyszerűsége révén szolidan tágítja a helyiség méreteit. A színe miatt pedig szinte minden környezetben megállja a helyét. Ha azonban inkább a letisztult vonalvezetés híve vagy, a T018-as tükör kialakításában nem csalódhatsz, hiszen egyszerűsége követi a trendet. Hasonló a helyzet a fehér, lekerített kerettel rendelkező Bossa Nova tükörnek is, ami már-már futurisztikus hatással dobja fel a helyiséget. Ez épp emiatt hasonlóan lágy élekkel rendelkező lakberendezési tárgyak mellett mutat a legjobban.
Inkább a rusztikusabb stílusú nappalikba illik a Porto Rico klasszikus kerettel rendelkező darab, ami annak ellenére, hogy csak részben tömör fa, olyan hatást kelt, mintha egy igazán súlyos tárggyal lenne dolgunk. Hasonló, ám mégis egy lágyabb, nőiesebb stílust képvisel a Romantik II Antik Meggy fantázianévvel ellátott darab. Már csak a vöröses árnyalat miatt is sokkal inkább a romantikus lakberendezési stílushoz illik a legjobban.

A romantika és a nőiesség jegyében megfelelő kiegészítő lehet az EKNE ovális tükör vagy az UNG DRILL, ami különleges keretével akár a letisztult vonalak tökéletes párja is lehet. A Mozaik tükör kialakításában egyszerre jelenik meg a romantika és a trend, ennek köszönhető, hogy a minimalista nappalikat legalább annyira feldobja, mint a romantikus stílusú helyiséget.Ha a különleges tárgyak rajongója vagy, érdemes keret nélküli, szokatlan formájú darabbal próbálkoznod, mint például a HUSNES fantázianévvel illetett lágy vonalvezetésű tükör. Ha azonban a stílusban fajsúlyosabb darabokért rajongasz, az ezüst keretű, antikolt hatású tükör igazi különlegessége lehet a nappalidnak. Ezeknek azonban az a hátránya, hogy egyediségük miatt alaposan meg kell vizsgálni, illik-e a környezetéhez.


4 dolog, ami azonnal szemet szúr a pasinak a lakásodban - És el is üldözihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110808-4-dolog-ami-azonnal-szemet-szur-a-pasinak-a-lakasodban.html Így újítsd fel a nappalit egy nap alatt! - Pénztárcakímélő ötletekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110719-igy-ujitsd-fel-a-nappalit-egy-nap-alatt-penztarcakimelo.html Láthatatlan tárolók a fürdőszobába - Nálad is megtalálhatók!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110721-lathatatlan-tarolok-a-furdoszobaba-nalad-is-megtalalhatok.html Egy zebra is elég, hogy ne kívánjon a párod! - Harmóniagyilkos kiegészítőkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110714-egy-zebra-is-eleg-hogy-ne-kivanjon-a-parod-.html Duplázd meg a lakásod pofonegyszerű trükkökkel! - Átalakítás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110525-duplazd-meg-a-lakasod-pofonegyszeru-trukkokkel-atalakitas-lepesrol-lepesre.html Vadonatúj konyhaszekrény 20 000 forintból - Így újíttasd fel tetőtől talpig!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110509-vadonatuj-konyhaszekreny-20-000-forintbol-igy-ujittasd-fel-tetotol.html Milyen a lakásod? Árulkodik személyiségedrőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110220-milyen-a-lakasod-arulkodik-szemelyisegedrol.html