Nem kell elfelejteni a nyári ruháinkat ősszel sem. Ha hűvösebbre fordul az idő, a kulcsszó a réteges öltözködés.

Nappali kánikula után este villámgyors lehűlés, hirtelen nyakunkba szakadó esők, egyik pillanatban nyár, a másikban ősz. Nem csoda, ha szemezünk az őszi holmikkal, viszont a nyári ruhákat sem dugnánk még szívesen a gardrób mélyére. Ahogy most, nyár végén, úgy ősszel is a réteges öltözködés a kulcs. Három nyári darabot - egy szoknyát, egy farmeringet és egy sortot - vettünk alapnak, és jó néhány őszi ruhával és kiegészítővel alakítottuk a hűvösebb időjárásnak megfelelővé.


Az első alapdarab egy könnyen libbenő nyári szoknya. A hozzá nyáron viselt laza póló vagy atléta fölé húzzunk színben harmonizáló kötött vagy horgolt pulcsit, amitől melegebb helyre érve meg is szabadulhatunk. A kecses szandál, egyszerű vászoncipő vagy laza saru helyett őszi bakanccsal (és harisnyával) viseljük. Míg nyáron a raffiaszatyor vagy a vászontáska illik hozzá, ősszel inkább a súlyosabb, testesebb matériákra vágyunk, így a bőrtáska mellett döntöttünk.

A második egy szellős anyagból készült, leheletvékony farmering, amelyet nyáron sorttal, de maxi- vagy miniszoknyával is viselhettünk. A mereven a csuklóra szoruló ujjakat nem szívleljük, inkább lazán tekerd vagy hajtsd fel őket. Ha hűvös az idő, viselj a lenge blúz alatt atlétát is. Ősszel továbbra is tartja magát az ötvenes évek inspirálta midiszoknya, azaz a térdet takaró, lefelé bővülő, a derekat körülölelő fazon. Egy lenge őszi darabot választottunk mi is. A derekadat vastag derékövvel hangsúlyozhatod, a szandál-zokni kombináció - legalábbis ebben a formában - még mindig ultratrendi.


A harmadik nyári ruhadarab egy egyszerű, egyszínű sort, amelyet a monokróm jegyében ugyanolyan színű inggel és pulcsival kombináltunk. Ha nem akarsz túl egyszínű lenni, akkor válassz eltérő színű táskát és cipőt - bár a kettőnek a mostani szabályok szerint már nem kell kínosan azonos színűnek lennie. Ha még inkább lazítani szeretnél az összhatáson, csapj a fejedre egy kalapot vagy egy kötött sapkát. És ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem!