külföld utazás szórakozás nyelvtanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rómában, mint a rómaiak - ez a mondás akár a nyelvtanulásra is igaz lehet, hiszen hol tanulhatnál meg jobban olaszul, mint Olaszországban vagy angolul Angliában? Íme, a legjobb városok egy kis nyelvgyakorláshoz.

1. Cambridge - Angolul romantikus környezetben

Nem messze Londontól, az angol fővárostól fekszik Cambridge. Cambridge Cambridgeshire grófság központja, itt található a világ egyik leghíresebb egyeteme. A város egész Nagy-Britannia egyik legszebb és legromantikusabb települése, rengeteg látnivalóval. Találhatnál ennél jobb helyet a nyelvgyakorlásra? Mindenekelőtt a híres cambridge-i egyetem lehet a legjobb cél egy nyelvi utazáshoz, de a campus egyedülálló ódon épületei mellett a városka középkori utcái, a számtalan szépséges templom is városnézésre csábít. Az angol gyakorlására kiváló hely lehet a Fitzwilliam Egyetem művészeti múzeuma, de ismerkedhetsz a nyelvvel és a helyiekkel a pubok, éttermek és kávézók egyikében is. Hiszen milyen egyetemi város lenne Cambridge kocsmák és szórakozóhelyek nélkül?

Thinkstock
Thinkstock

2. Salzburg - Németül a hegyek között

Salzburg a festői Ausztria egyik legfestőibb városa, az Alpok kapuja. Az azonos nevű tartomány fővárosát közel kétezer méteres, gyakran nyáron is havas hegycsúcsok veszik körül. Mozart szülővárosában számtalan múzeumban művelődhetsz, például Rupertinumban, a modern művészetek házában vagy megnézheted az állatkertet is. Remek hely a barátkozásra az igazán kedves salzburgiak által gyakran látogatott sörözők, de a csodálatos óváros kávézóiban és éttermeiben is megmutathatod, hogy milyen jól beszélsz németül. Ha pedig túrázni vagy kirándulni támad kedved, bármerre is indulsz el, egy magas hegycsúcson találod magadat, ahonnan káprázatos a kilátás a mesebeli Salzburgra.

AFP
AFP

3. Nizza - Stílusosan franciául

Nizza a francia Cote d'Azur legpompásabb gyöngyszeme, nemcsak a turisták, hanem a sztárok egyik kedvenc európai nyaralóhelye is. Ha ide utazol nyelvet tanulni, hamar átveszed majd a helybéliek nyugodt stílusát, ugyanakkor alkalmazkodnod kell a mediterrán életformához is. A nap itt csak későn indul el, kora délután sziesztáznak a nizzaiak, de este elkezdődik a pezsgő társadalmi élet, bulikkal, szórakozással, hatalmas beszélgetésekkel a pálmákkal szegélyezett promenádon! Ha a helyiekkel szeretnél szót váltani, hogy gyakorold a franciát, látogass el a színes, forgatagos Cours Saleyára, ahol varázslatosan illatozó virágpiac mellett tehetséges művészek árulják a portékáikat. Térj be a legnagyobb divatházak butikjaiba is, hogy meglepd magadat valami igazán stílusos szuvenírrel.

AFP
AFP

4. Malaga - Spanyolul egy sokoldalú városban

Ollé! Ha ennél többet is szeretnél tudni spanyolul, irány Malaga. Spanyolország egyik legkedveltebb úti célja, ahol átélheted a hamisítatlan mediterrán hangulatot. Andalúzia fővárosában minden a kultúráról szól, számtalan múzeum és kiállítóhely állít emléket Malaga színes föníciai, római és mór múltjának. Természetesen Pablo Picasso szülőházát is kötelező meglátogatni, de tehetsz nagyobb nyelvgyakorló túrákat is, hiszen a városból Sevilla, Granada, Córdoba és Gibraltár is egyszerűen elérhető közelségben van. Ha a valódi latin életbe is belekóstolnál, nézz be a malagai tapas- vagy flamencobárok egyikébe, de modern klubokban és diszkókban is gyakorolhatod a spanyol kiejtést. Ollé!

Thinkstock
Thinkstock

5. Róma - Olaszul az örök városban

Rómában, mint a rómaiak! Az olasz főváros vendégszerető lakói között valódi rómaiként érezheted magad. A Spanyol lépcső közelében lévő pizzériákban, trattoriákban és kávézókban mindig találsz magadnak beszélgetőpartnert a nyelvgyakorláshoz. Az örök város számtalan múzeuma és galériája pedig nézelődésre csábít. Az ősi etruszk emlékektől kezdve a reneszánsz romantikán át a modern művészetekig mindent megtalálsz a kisebb-nagyobb kiállítóhelyeken. Rómán belül kihagyhatatlan látnivaló a Vatikán. A pápai székhely templomai és múzeumai feledhetetlen élményt nyújtanak majd neked. Rómát látni kell!

AFP
AFP

6. Szentpétervár - Oroszul Észak Velencéjében

Szentpétervár, azaz Leningrád Oroszország legnagyobb kikötővárosa és második legnagyobb városa. A Finn-öbölben fekvő várost Nagy Péter cár alapította, hogy Puskint idézve "ablakot nyisson Európára", neked pedig jól jöhet ez az ablak, hogy betekintést nyerj az orosz nyelvre és kultúrára. Szentpétervár nemcsak Észak Velencéje, hanem Amszterdamja is, hiszen a várost egy hajózható csatorna szeli át, a sétahajókázást pedig vétek kihagyni! Nyelvgyakorló városlátogatásodon látogasd meg a múzeumnak berendezett számtalan palota egyikét, akár a Téli palotába is válthatsz belépőt. A világhírű Ermitázs galériában pedig a cári Oroszország kincseiben gyönyörködhetsz.

AFP
AFP


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.