A múlt heti, műkörömmel kapcsolatos cikkünkben megszólaló személyi stylist szerint még mindig a színesre lakkozott, rövid körmök divatja a legerősebb trend. Az újdonságokért élő-haló beauty bloggerek viszont nem elégszenek meg pusztán a színekkel, hanem újabb és újabb újdonságokkal lepik meg olvasóikat. Összegyűjtöttünk néhány top trendet.


Nem csak a hírek szerelmeseinek

Bár a nyomtatott média haláláról évek óta cikkeznek, a napilapok most trendibbek, mint valaha - legalábbis a beauty addiktok körében. Az újságos körömhöz nem kell más, csak egy alaplakk, egy kevés alkohol, egy fedőlakk és természetesen egy napilap. Találtunk egy alig másfél perces oktató videót, amelyben az összes titokra fény derül.


lipglossiping.com


Válts pöttyösre!

Az őszi-téli szezon egyik slágermintája a pötty lesz, miért pont a körmeink maradnának ki a vidám, játékos őrületből? Nem kell a fekete-fehérhez vagy a piros-fehérhez ragaszkodnod. Válaszd ki a kedvenc körömlakkodat alapszínnek. Hogy a pöttyök hogyan és milyen színben kerülnek rá, az más kérdés. Ma már olyan eredeti és utángyártott kiegészítők, például körömnyomdák, léteznek, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, de költséghatékony megoldásként maradhatunk az egyszerű hurkapálcánál is.

emilydevine.com, caracita.com
Egyszerűen színes

Van, amikor nincs kedve az embernek túlbonyolítani a dolgot, mégis valami extrára vágyik. Mi lenne, ha minden, vagy legalábbis minden második körmöd más színű lenne? Válaszd ki a kedvenc színeidet - kettőt vagy ötöt -, és kezdj el játszani! Kifestheted a körmeidet két színnel felváltva, azt is lehet, hogy csak a gyűrűs ujjad körmét kened ki más színűre, de akár az összes körmöd különböző színben pompázhat.


moveslightly.blogspot.com, leblogdesushi.com, thechicmuse.blogspot.com


Hagyd ki a holdakat!


A megfelelő körömmatrica nélkül bele se vágjunk ebbe az amúgy igen egyszerű, de látványos megoldásba, melynek lényege, hogy a körömágy alatti félkör alakú területet más színnel festjük ki, vagy festetlenül hagyjuk. Az eredmény glamúros lesz, de inkább hosszú és keskeny körmökön mutat igazán jól.

moveslightly.blogspot.com


Takács Nóra nemzetközi modell, a Hogyan legyek jó nő? sorozat háziasszonyának véleménye:
Nagyjából általános iskolás éveim vége felé festegettem különböző színűre a körmeimet. Persze szigorúan csak a nyári szünetben. Nem azért csináltam, mert láttam valahol, hogy ez bármiféle divat. Egyszerűen csak imádtam játszani a színekkel. Sokszor mixeltem is őket: sárgát kentem kékre, és elégedetten tapasztaltam, hogy zöld színű lakk lett belőle (rajzórás előtanulmányaimra alapoztam a feltevést). Aztán egyszer csak eljött az ősz, és én nekivágtam a  giminek. Körmöt tisztítottam tehát, és egy időre elfelejtettem a színeket. Következő nyáron hatalmas divat lett ez a repedezős körömlakk. Teljesen meg voltunk érte őrülve a húgommal. Kentük nyakra főre, közben meg táncoltunk a Spice Girlsre. Végül ez is lecsengett természetesen. A repedezős körömlakk beszáradva a mai napig ott hever a fiókom mélyén valahol. Ahogy olvastam ezt a cikket az jutott eszembe, hogy tényleg nincs új a nap alatt. Felnőtt fejjel viszont már nem állok neki ilyeneket csinálni. Kis pöttyös, csíkos, félholdas körmök? Meghagyom inkább a fiataloknak. Jó nekem az egyszínű is.Íme a legbizarrabb körömlakkok, melyeket a vér inspirálthttp://www.life.hu/szepulj/20110818-ime-a-legbizarabb-koromlakkok-melyeket-a-ver-inspiralt.html Keverj egyedi körömlakkszínt! - 3 tuti módszert teszteltünkhttp://www.life.hu/szepulj/20110718-keverj-egyedi-koromlakkszint-3-tuti-modszert-teszteltunk.html Amilyen a körömlakkod színe, olyan vagy te!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110311-amilyen-a-koromlakkod-szine-olyan-vagy-te.html Hogyan legyek jó nő? - 3 trükk az ápolt körmökérthttp://www.life.hu/szepulj/20110727-hogyan-legyek-jo-no-3-trukk-az-apolt-kormokert.html Hogyan legyek jó nő? Szép köröm nélkül nem megy!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110217-hogyan-legyek-jo-no-szep-korom-nelkul-nem-megy.html