Amit el lehet rontani, azt el is rontják - Így öltöznek a hazai híradósok

fashion week műsorvezető ruha Bálint Antónia stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fekete öregít, a kék vagy a zöld veszélyes lehet, a fényes anyagok színpadiassá teszik a megjelenést, a kamera nem szereti a szövött mintás anyagot, a fehértől pedig falnak mennek az operatőrök és a világosítók. Néhány régi szakmai alapszabály, hogyan nem öltöztetünk híradósokat. Egy hétig ezek tükrében vizsgáltuk az esti híradók műsorvezetőinek ruhatárát. Az eredmény? Naivabbak vagyunk, mint hittük.




Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!






1. ATV, 2. Duna TV, 2. MTV

A vizuális terror ezzel nem ér véget. Gabi elmondja, hogy sok helyen nem szeretik a nagy felületen viselt fehéret, mert nehéz világítani. Nem tudjuk, hol ültek a Duna vagy a Magyar Televízió stylistjai, amikor erről volt szó, de náluk egy hét alatt többször is előfordult, hogy hófehér blúzba vagy blézerbe botlottunk. Szakértőnk szerint a közszolgálati hírműsorok vezetőit egyébként nem egyszerű öltöztetni. A műsor végén nem jelenhet meg reklám, a ruhapénz pedig szűkös, így nagyon kevés olyan cég van, akiktől el lehet hozni ruhát. Általában létezik egy alapruhatár készleten, de ez nem sok mindenre elég a naponta képernyőn lévő tévések esetében.



1. Duna TV, 2. Duna TV, 3. MTV

Tipp! Meztelenre vetkőztek a villalakók! Kattints a képgalériáért! (18+)





1. Duna TV, 2. RTL Klub, 3. RTL Klub

A tűzpiros egyébként szintén tiltólistán volt régebben, mert a széleken sokszor "bevérzett" - ahogy szakértőnk mondja. Ez azt jelenti, hogy a körvonalak mentén elfolyt a piros szín. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már nem tilos a piros, a zölddel és a kékkel viszont nagyon kell vigyázni.


1. ATV, 2. RTL Klub, 3. RTL Klub

"Fontos tudni, hogy milyen technikával veszik fel a műsort. Profi stylist előre egyeztet az operatőrrel, rendezővel: blue- vagy greenbox esetén a kék, illetve a zöld színt kell kerülni, de figyelni kell arra is, hogy a ruha nehogy ezekben az árnyalatokban vessen árnyékot, ahol redőződik, mert ezek helyén a háttér fog visszaköszönni." Ez utóbbira nem találtunk példát, tűzpiros ruhából viszont széles volt a választék, ahogy a bordóba, korallba hajló pirosokból is. Az élénkpiros inkább a kereskedelmi, a visszafogottabb árnyalatok a közszolgálati médiára jellemzőek - nem véletlenül, hiszen az utóbbi inkább konzervatívabb.


1. MTV, 2. Duna TV, 3. Duna TV

Tipp! Plasztikázott férfiak a sztárvilágból! Kattints a képgalériáért!





1. MTV, 2. RTL Klub, 3. TV2

Szerencsére azért vannak pozitív példák is. Gabi szerint a pasztellszínek jól mutatnak a képernyőn. Ha a híradós a háttérbe se olvad bele és a szín is jól áll neki, akkor nyert ügye van. "Régebben volt egy időszak, amikor szinte estélyi ruhákba, fűzőkbe öltöztették a híradós nőket. Szerencsére ez mostanra elmúlóban van" - mondja a stylist.


1. ATV, 2. TV2, 3. MTV

Azért azt is hozzáteszi, hogy híradós műsorvezetőként kevés esély van arra, hogy megmutassa valaki az egyéniségét: "Olyan középutat kell találni, amely minden nézői célcsoport számára hiteles. Néhányan így is kiemelkednek a többiek közül, például Erős Antónia, akinek az egyedi ékszer lett a védjegye." Őt egyébként a hibás styling ellenére is nehéz elrontani. Ráadásul nemcsak nézni, hallgatni is érdemes, hiszen Acél Anna után az egyik legszebben beszélő híradós egyéniségről van szó.

Tipp! Szexi fotósorozat Jessica Albáról. Kattints a képgalériáért!




Lakatos Márk átalakít: Dögös csaj lett Zsuzsábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110926-lakatos-mark-atalakit-24.htmlKatalin hercegnőt utálja a divatvilág?http://www.life.hu/legytrendi/20110916-katalin-hercegnot-utalja-a-divatvilag.htmlVálts nemet, és címlapra kerülsz!http://www.life.hu/legytrendi/20110921-valts-nemet-es-cimlapra-kerulsz.htmlMutasd a bugyid, megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/legytrendi/20110921-mutasd-a-bugyid-megmondom-ki-vagy.htmlFörtelmes vagy vicces a régi-új trend?http://www.life.hu/legytrendi/20110921-szandalt-zoknival-hordanak-a-nok-ciki-vagy-vicces.htmlRuhadarabok, amiket bárhol felismerünk a világonhttp://www.life.hu/legytrendi/20110919-ruhadarabok-amiket-barhol-felismerunk-a-vilagon.htmlNézd meg Katalin hercegnő tavaszi ruhatárát!http://www.life.hu/legytrendi/20110916-nezd-meg-katalin-hercegno-tavaszi-ruhatarat.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.