Legyen fehér, minimál mintával a szélén, legyen kerek, a mély elég mély, a lapos pedig elég lapos, és készüljön porcelánból - valószínűleg nem egy családban szólt így a tányérvásárlási kiskáté. Pedig a funkció nem zárja ki a dizájnt, sőt, ma már számtalan izgalmas anyagú, színű és formájú tányérban tálalhatod kedvenc étkeidet.

Betonon heverő ételek

A betonszürkére nehéz lehangoló, morcos színként gondolni, ha a húsrózsaszín, a sütőtöksárga vagy a paprikapiros szinte felrobbannak rajta. Ilyenkor a szürke kölcsönhatásba lép intenzív társaival úgy, hogy izgalmas, rusztikus elegyet alkot. Nem véletlen, hogy a betonszürkéről beszélünk, hiszen a magyar IVANKA Beton két alapító-iparművésze betonból készít burkolatokat, bútorokat, formatervezési tárgyakat. Tavaly a Boook Kiadó kérésére a Kult Products közreműködésével tányérokat hoztak létre, amelyekre inkább az életheverő és a leveseskád szavak illenének. Ezek állítólag nem nehezebbek a porcelánból készült társaiknál, és nem is piszkolódnak olyan csúnyán. Egyetlen szívfájdalmunk, hogy kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, de például az általunk is bemutatott Innio borbárban kipróbálhatod őket.

www.facebook.com/KultProducts

Üvegtányér másképp

Üvegből sokféle tál vagy tányér készül - unalmasak, mutatósak, szépek, kimértek egyaránt. Nekünk azok az üvegtárgyak a kedvenceink, amelyek az újrahasznosítás jegyében születnek. Az egyik legnagyobb kézműves termékeket áruló webshopon bukkantunk rá ezekre a lapított boros-, vodkás- vagy sörösüvegekre. Snacktálként jól mutatnak a vendégváró asztalon, de vajtartóként a hűtőben vagy kulcstartóként az előszobaszekrényen is jól néznek ki.

www.etsy.com

Ruhába bújtatott csészék

Biztosak vagyunk benne, hogy a forró kávéval teleöntött csészék csöppet sem fáznak, a mi tenyerünknek viszont jólesik, ha nem a csészék áthevült testét kell szorongatnunk. Ebből az alapgondolatból indult ki Antal Balázs szilikáttervező is, amikor megálmodta a COFFEIN kollekciót. Az extrémebb, cserélhető textilruhákban őrült jól néznek ki a minimál stílusú csészék. Úgynevezett "bögrepulcsikat" te is készíthetsz, vagy vásárolhatsz a Meska.hu-n és az Etsy.com-on.

www.baantal.hu

Modern magyaros

A különleges anyagok és formák után térjünk rá a mintákra. A magyaros szó kopottas, avítt jelentéstartalma eszünkbe sem juthat Boldizsár Zsuzsa porcelántányérjai láttán. A jelenleg népi ihletésű kisszériás termékek fejlesztésével foglalkozó porcelántervező és iparművész újragondolta többek között a tardi keresztszemes hímzést, egy dunántúli cifraszűrről vett motívumot, a matyó és a kalotaszegi mintavilágot. Az eredmény friss, tiszta és nagyon 21. századi lett, amelyet nemcsak a konyhában tudunk elképzelni, hanem szívesen vinnénk külföldi barátainknak is. A minimalista motívumoknak el sem tudnánk képzelni szebb alapot a lekerekített formájú, hófehér porcelántányérnál, amelyre végül felkerültek.

http://boldizsarzsuzsa.hu

Mintaorgia

Vannak, akik nem élhetnek színek és minták nélkül, és ez igaz az étkészletükre is. Nekik találták ki a mintákban tobzódó tányérokat. A választék széles, a csajos virágostól a finn mesevilágot idéző motívumon át a gumicukormacikig terjed. Csak az egyéni giccshatár szab gátat a mintamennyiségnek.

www.leonardoshop.hu, www.originart.hu, www.boglarkavera.com


Növeld meg négyzetméterekkel a lakást, átépítés nélkül! - Íme, néhány okos trükkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120113-noveld-meg-negyzetmeterekkel-a-lakast-atepites-nelkul-ime-nehany.html Lakásdekor befőttesüveggel: izgalmas megoldások látványos fotókonhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111110-lakasdekor-befottesuveggel-izgalmas-megoldasok-latvanyos-fotokon.html Luxuskiegészítők megfizethető alternatívái - Pompa fillérekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111023-luxuskiegeszitok-megfizetheto-alternativai-pompa-fillerekbol.html I love Hungary, avagy lakásdekor matyóhímzéssel - Hazai motívumok modern köntösbenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111019-i-love-hungary-avagy-lakasdekor-matyohimzessel-hazai-motivumok-modern.html Lakj a kedvenc filmedben! - Trendi kiegészítők és dekorötletek a filmvászonrólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111010-lakj-a-kedvenc-filmedben-trendi-kiegeszitok-es-dekorotletek-a.html Gombold be a lakásod! - Látványos fotókon a filléres alapanyagokból készült dekorációkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110930-gombold-be-a-lakasod-latvanyos-dekoraciok-filleres-alapanyagbol.html 4 rabul ejtő hely a lakberendezés és a dizájn szerelmeseinek - Budapest ékszerdobozaihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110915-4-rabul-ejto-hely-a-lakberendezes-es-a-design-szerelmeseinek.html