Egyél betonból! - A legszokatlanabb étkészletek, fotókkal

étkészlet tányér design dekoráció bögre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen fehér, minimál mintával a szélén, legyen kerek, a mély elég mély, a lapos pedig elég lapos, és készüljön porcelánból - valószínűleg nem egy családban szólt így a tányérvásárlási kiskáté. Pedig a funkció nem zárja ki a dizájnt, sőt, ma már számtalan izgalmas anyagú, színű és formájú tányérban tálalhatod kedvenc étkeidet.

Betonon heverő ételek

A betonszürkére nehéz lehangoló, morcos színként gondolni, ha a húsrózsaszín, a sütőtöksárga vagy a paprikapiros szinte felrobbannak rajta. Ilyenkor a szürke kölcsönhatásba lép intenzív társaival úgy, hogy izgalmas, rusztikus elegyet alkot. Nem véletlen, hogy a betonszürkéről beszélünk, hiszen a magyar IVANKA Beton két alapító-iparművésze betonból készít burkolatokat, bútorokat, formatervezési tárgyakat. Tavaly a Boook Kiadó kérésére a Kult Products közreműködésével tányérokat hoztak létre, amelyekre inkább az életheverő és a leveseskád szavak illenének. Ezek állítólag nem nehezebbek a porcelánból készült társaiknál, és nem is piszkolódnak olyan csúnyán. Egyetlen szívfájdalmunk, hogy kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, de például az általunk is bemutatott Innio borbárban kipróbálhatod őket.

www.facebook.com/KultProducts
www.facebook.com/KultProducts

Üvegtányér másképp

Üvegből sokféle tál vagy tányér készül - unalmasak, mutatósak, szépek, kimértek egyaránt. Nekünk azok az üvegtárgyak a kedvenceink, amelyek az újrahasznosítás jegyében születnek. Az egyik legnagyobb kézműves termékeket áruló webshopon bukkantunk rá ezekre a lapított boros-, vodkás- vagy sörösüvegekre. Snacktálként jól mutatnak a vendégváró asztalon, de vajtartóként a hűtőben vagy kulcstartóként az előszobaszekrényen is jól néznek ki.

www.etsy.com
www.etsy.com

Ruhába bújtatott csészék

Biztosak vagyunk benne, hogy a forró kávéval teleöntött csészék csöppet sem fáznak, a mi tenyerünknek viszont jólesik, ha nem a csészék áthevült testét kell szorongatnunk. Ebből az alapgondolatból indult ki Antal Balázs szilikáttervező is, amikor megálmodta a COFFEIN kollekciót. Az extrémebb, cserélhető textilruhákban őrült jól néznek ki a minimál stílusú csészék. Úgynevezett "bögrepulcsikat" te is készíthetsz, vagy vásárolhatsz a Meska.hu-n és az Etsy.com-on.

www.baantal.hu
www.baantal.hu

Modern magyaros

A különleges anyagok és formák után térjünk rá a mintákra. A magyaros szó kopottas, avítt jelentéstartalma eszünkbe sem juthat Boldizsár Zsuzsa porcelántányérjai láttán. A jelenleg népi ihletésű kisszériás termékek fejlesztésével foglalkozó porcelántervező és iparművész újragondolta többek között a tardi keresztszemes hímzést, egy dunántúli cifraszűrről vett motívumot, a matyó és a kalotaszegi mintavilágot. Az eredmény friss, tiszta és nagyon 21. századi lett, amelyet nemcsak a konyhában tudunk elképzelni, hanem szívesen vinnénk külföldi barátainknak is. A minimalista motívumoknak el sem tudnánk képzelni szebb alapot a lekerekített formájú, hófehér porcelántányérnál, amelyre végül felkerültek.

http://boldizsarzsuzsa.hu
http://boldizsarzsuzsa.hu

Mintaorgia

Vannak, akik nem élhetnek színek és minták nélkül, és ez igaz az étkészletükre is. Nekik találták ki a mintákban tobzódó tányérokat. A választék széles, a csajos virágostól a finn mesevilágot idéző motívumon át a gumicukormacikig terjed. Csak az egyéni giccshatár szab gátat a mintamennyiségnek.

www.leonardoshop.hu, www.originart.hu, www.boglarkavera.com
www.leonardoshop.hu, www.originart.hu, www.boglarkavera.com


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.