Az öltözködés és a szépítkezés az egyik legizgalmasabb módja annak, hogy kifejezzük önmagunkat. A kedvenc bőrdzsekink, a választott hajszínünk, de a körmünk színe és formája is olyan kódrendszer, amelyet megfejteni nem nehéz, jól használni viszont annál inkább. A bugyi és a melltartó után most a körmök színét és formáját vettük górcső alá.


A legújabb őrületed a műköröm

Eddig mindenki azt szajkózta, hogy a csutkára vágott, színesre lakkozott körmök trendje hódít, de nagyon úgy tűnik, itt az új irányvonal. Tűsarkú cipőhöz hasonlítják a legújabb körömtrendet, amelyet a pop jelenlegi királynői előszeretettel viselnek. Beyoncé jó ideje visel feltűnő színű műkörmöt, Lady Gaga és Rihanna karmaiból kész lexikont lehetne összeállítani. A legújabb popüdvöske, Lana del Rey műkörmeiről pedig a fél világ beszél. Vele együtt beérett az új trend: a műköröm.

AFP
Tipp! Sokkoló képeken az énekesnő. Kattints a képre! (+18)

Eddig megvetetted a műkörmösöket, mert tudtad, hogy nem divatból, hanem megszokásból hordják. A fenti példák miatt viszont a néhány hónapja még ultradivatos, színes, rövidke körmökről harcos karmokra váltottál. Ráadásul pontosan tudod, milyet kell feltetetned azért, hogy véletlenül se tévesszenek össze azokkal, akiknek fogalmuk nincs a trendekről. A diagnózis egyszerű: vérbeli divatőrült vagy.

AFP


Vagány, színes körmök

A természetes hosszúságú, színes, aranyos körmöket imádod, mint amilyet például Vanessa Hudgens, Eva Mendes vagy Sarah Michelle Gellar is visel. Lehet szögletes vagy lekerekített, a lényeg, hogy az ujjad hegyén túl ne nagyon érjen. Néha cifrázod a színeket, és minden ujjadon más és más színűre fested a körmöd, de ez a maximum idő és energia, amit a körmeidre fecsérelsz.

AFP

Laza csaj vagy, akinek nincs ideje arra, hogy műkörömmel vacakoljon. Sok a dolgod, elfoglalt vagy ahhoz, hogy manikűröshöz menj. Ez persze nem jelenti, hogy ápolatlanok a körmeid, de a körmökkel való foglalatosságot inkább elvégzed saját magad. Divattudatos és vagány csaj vagy, akinek a trendeknél fontosabb a komfort.


Ápolt, polírozott körmök

Tudjuk, hogy a piros és a fekete lakkon kívül minden más divatkategóriába esik, amely évek múlva akár cikinek is tűnhet. Egy hercegné nem engedheti meg magának, hogy túlságosan trendkövető legyen, inkább a klasszikus stílust választja, ami soha nem megy ki a divatból. Ráadásul hogy is nézne ki egy szigorú protokolleseményen kékre vagy pinkre lakkozott körmökkel. Katalin hercegnő ezért a polírozott, átlátszó vagy halovány gyöngyházfényű lakkot választja leginkább. A körmei formájával viszont igyekszik követni a trendeket, és a szögletes körmei szélét lekerekítteti.

AFP
Tipp! Nézd meg galériánkat a gyönyörű Charlize Theronról! Kattints a képre!

Ha hozzá vagy Lauren Conradhoz és Charlize Theronhoz hasonlóan te is imádod az ilyen finom, elegáns megoldásokat, akkor le sem tagadhatod, mennyire fontosak számodra a klasszikus szerepek és értékek. Igazi, klasszikus stílusú nő vagy, akinek nem fér bele sem a színes, sem a műkörmös kaland az életébe.

Határozott forma, jellegzetes szín

Kim Kardashian és Megan Fox a határozott formájú, jellegzetes színű körmöket kedvelik a legjobban. Metálfényű, fehér, fekete, vérvörös a legnagyobb kedvenceik. A köröm lehet hosszú, az sem baj, ha túllóg az ujjvégükön, mert a feltűnés fontos, a divatőrültek műkörme viszont nem az ő műfajuk. Minden egyes porcikájuk arra utal, hogy velük nem lehet packázni.

AFP

Ismerős? Pontosan tudod, mit akarsz, és el is éred a célod? Még akkor is, ha ehhez a természet adta adottságaidat is kell bevetned. Erős, határozott nő vagy, aki anélkül is a társaság középpontja és vezéralakja, hogy túl harsány vagy erőszakos lenne.