Hatalmas mellényúlások, amilyeneket nemrég mutattunk, évek óta nincsenek az Oscar-gálán, de a vörös szőnyegen megjelenő hírességek mindig tartogatnak meglepetéseket és ciki pillanatokat. A 84. Oscar-díj-átadó vörös szőnyegén már csak nyomokban fedezhettük fel az évekig uralkodó púderszínt. Ehelyett a fehér és a csillogó flitterrel borított ruha volt a sláger. Olyannyira, hogy két színésznő rémálma is teljesült: szinte teljesen egyforma ruhát viseltek a vörös szőnyegen. Megmutatjuk a legjobb és a legvitatottabb ruhákat is.

Akik mellényúltakSherri Shepherd

Az amerikai színésznő nem mondhatja el magáról, hogy lehetetlen észrevenni. Ez a királykék ruha gondoskodik arról, hogy azonnal felfigyeljünk rá. A húzott mellrész és a csillogó, íves nyak még inkább erősíti mellben, amire már semmi szükség. Jó lenne, ha legközelebb Octavia Spencertől kérne stílustippet.

Forrás: AFPCharlene hercegnő

Bár a vörös szőnyeg sztárja a hófehér alkalmi ruha volt, nem mindenkinek jött be ez a választás. Albert monacói herceg gyönyörű felesége kicsit meggyötörtnek tűnt ebben a ruhában, amely ráadásul eltünteti a nyakát és a derekát. A bőrét sápasztó smink és a frizura sem előnyös.

Forrás: AFP

Busy Phillips

A színésznő nagyon egyszerű, szép vonalú csipkeruhában indult el a gálára, amit sikerült a kiegészítőkkel elrontania. Válogatás nélkül magára aggatta az első, kezébe kerülő darabokat. Íme az eredmény.

Forrás: AFP

Rose Byrne és Anna Farris

Valószínűleg minden színésznő igyekszik elkerülni, hogy más is hozzá hasonló, ne adj' Isten, teljesen ugyanolyan ruhában jelenjen meg az év gáláján. Rose Byrne és Anna Farris rémálma valóra vált: első ránézésre megtévesztésig hasonló ruhában jelentek meg. A két színésznő vörös szőnyeges összecsapása egyben Diane von Furstenburg és Vivienne Westwood mérkőzése is. Szerintünk egyik sem nyerő.

Forrás: AFPSandra Bullock

Eddig azt hittük, minden Marchesa ruha megmutatja az alakot! Sandra Bullock valószínűleg megtalálta azt az egyet, amely nemcsak elrejti a testét, hanem még öregíti is a viselőjét. Ez a ruha egyértelműen rossz választás volt.

Forrás: AFP

 

Akikről nem tudjuk eldönteniAngelina Jolie

Hollywood királynőjéről két dolgot tudtunk meg a 84. Oscar-díj-átadó vörös szőnyegén: nagyon fehér a bőre a combtövében is, és mindezt bizonyítván képes nagyon előnytelen lábtartással pózolni. Az már nem újdonság, hogy mániákusan ragaszkodik a fekete színhez, és az sem, hogy egyébként gyönyörű és még mosolyogni is tud. Az alakját kiemelő drámai, Atelier Versace bársonyruha sem a legrosszabb választás, de az összeállítás - főleg az agresszív póz és a nemszeretem bársony miatt - nem lett a kedvencünk.

Forrás: AFP

Emma Stone

A macskatekintetű Emma Stone egy Giambattista Valli Couture ruhát választott, aminek masnis nyakrésze végzetesen emlékeztet Nicole Kidman 2007-es ruhájára. Annak ellenére, hogy Emma Stone megjelenése hibátlan, az összehasonlíthatóság elég zavaró. Vajon érdemes ennyire megjegyezhető, markáns darabhoz hasonlót választani?

Forrás: AFP

Natalie Portman

A rengeteg csillogó estélyi mellett Natalie Portman édes 1954-es Dior ruhája szinte nyugtatóan hat a receptorokra. Ebben az öltözékben máris a fiatal Audrey Hepburnhöz hasonlítják annak ellenére, hogy a színésznő nem mellőzte a méretes gyémánt nyakláncot, amelyet Audrey valószínűleg nem viselt volna. Szokatlan, különleges, a trendekkel szembemenő választás, ami a nőiesség és a szépség új oldalát mutatja meg a vörös szőnyegen, de vajon elég ennyi?

Forrás: AFPStacy Keibler

George Clooney barátnője élő Oscar-szobornak öltözött arra az esetre, ha szerelme nem tudja hazavinni a 34 centis változatot - ami be is következett. (Ennél erősebb utalással csak Meryl Streep élt, aki esélyesként szintén tetőtől talpig aranyba öltözött, de legalább elvitte a szobrocskát.) Túl sok? Pont idevaló? Nem is vehetett volna fel mást?  Túl sok a kérdés. A ruha jól áll neki és kiemeli a vonalait, de egy sötét bőrű vagy sötét hajú nőn sokkal jobban mutatott volna.

Forrás: AFP

Berenice Bejo

A némafilmes sztárja az egyik olyan színésznő idén, akin nagyon sok tervező szívesen viszontlátta volna a ruháját. A versenyt Elie Saab nyerte meg, aki gyönyörű, de feledhető ruhát adott rá. Néha a szépség nem minden.

Forrás: AFP

Akik a legszebbek voltakGwyneth Paltrow

Káprázatos, elegáns, letisztult, fenséges - ezek a szavak jutnak eszünkbe Gwyneth Paltrow láttán, aki a tavalyi Calvin Klein után idén egy Tom Ford által tervezett ruhát választott. Nehéz tovább ragozni: káprázatosan nézett ki!

Forrás: AFP

Penelope Cruz

A színésznő nagyon régen nézett ki ennyire lenyűgözően az Oscar-gála vörös szőnyegén! Minderről Giorgio Armani is tehet, akinek a kreációját viseli. A nyári viharok felhőit idéző szín kiemeli a színésznő bőrét, haját és szemét, a klasszikus sziluett és a lágyan aláomló anyag az alakját. Az időtlen smink és a régi hollywoodi glamúrt idéző frizura csak hab a tortán. Gyönyörű!

Forrás: AFP

Rooney Mara

A színésznő azon kevés hollywoodi sztárok közé tartozik, akik tudják viselni a különleges, szabászművészeti remeknek számító Givenchy ruhákat. A színésznő szerencsére nem rúgta fel A tetovált lány óta megszokott stílust, de így is az egyik legkülönlegesebb volt a vörös szőnyegen.

Forrás: AFP

Michelle Williams

A színésznő magasra tette a lécet néhány éve, amit nagyon nehéz megugrani. Az idei mezőnyben sikerült ezzel a (nem piros! nem narancssárga!) korall színű Louis Vuitton ruhával a legjobbak közé kerülnie. Az édes sötétrózsaszín marokretikül színe pedig visszaköszön a rúzs árnyalatában.

Forrás: AFP
Kattints a képre és nézd meg a színésznőt szexistennőként!

Milla Jovovich

A modellből lett színésznővel nehéz versenyezni, ha a tökéletes megjelenésről van szó. Milla Jovovich ez alkalommal sem fogott mellé, sőt, ebben a varázslatos Elie Saab ruhában, a finom ékszerekkel és táskával, a klasszikus piros rúzzsal és a retro hullámokkal a 84. Oscar-díj-átadó vörös szőnyegének egyik legjobban öltözött sztárja volt.

Forrás: AFP