7 női szépségrituálé, amit a férfiak soha nem fognak megérteni

szokás szépségápolás szépség rituálé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg mindenki kapott már megjegyzést a szeretett férfitól, hogy minek annyi fölösleges pipereholmi, miért kell több különböző krémet magára kenni, vagy mi szükség van kínzóeszközöknek is beillő szépségszerszámok használatára. A Life.hu összegyűjtött 7 olyan szépségrituálét, amit a férfiak többsége értelmetlennek talál, és nem érti, miért van rájuk szükség.

Thinkstock
Thinkstock

1. Szemceruza és szemhéjtus

Amikor mi arra gondolunk, hogy szemceruzával vagy tussal kiemeljük a szemünket, ők arra gondolnak, miért akarjuk kiszúrni azt. Amikor a vízvonalat húzzuk ki, attól minden szőrszáluk égnek áll. Arról nem is beszélve, mennyi idő, mire az ember lánya megtanulja, hogyan húzzon szép és egyenletes tusvonalat. Szinte teljesen biztos, hogy a fest-kiakad-lemos-fest-kiakad-lemos folyamathoz még távolról sem szeretnének asszisztálni.

2. Szempilla-göndörítő

Ez az eszköz sok nő számára is egy furcsa, nemszeretem szerszám, de a pasik számára felér a legborzalmasabb kínzóeszközök egyikével. Azt tehát végképp nem értik, miért akarjuk néhány göndör szempillaszálért kínozni magunkat. "Úgysem látja senki a különbséget."

3. Szemöldökszedés...

... vagy ami még rosszabb: szemöldökgyantázás! Fájdalmas, furcsa érzés, amire aztán tényleg semmi szükség - szerintük. Ezt is csak azért mondják, mert már szedett szemöldökkel ismertek meg bennünket, így fogalmuk nincs, milyenek lennénk, ha elhagynánk ezt a rituálét.

Átalakítunk! Teljesen kivirult a szingli lány. Kattints a galériáért!



4. Átöltözés...

... kettőnél több alkalommal. Ez bizonyíték számunkra, hogy szerelmesek, hiszen ki más maradna valaki mellett, "aki nem teljesen komplett". Nekik az első összeállítás is általában pont ugyanúgy tetszik rajtunk, mint a második, a harmadik vagy a negyedik. Meg se próbáljunk érvelni a ruhák és a napi hangulat közötti kapcsolattal, a "nincs egy göncöm se!" felkiáltással pedig lehetőleg várjunk addig, amíg a párunk nincs velünk egy helyiségben.

Thinkstock
Thinkstock

5. Egynél több sminktermék ugyanarra a helyre

Rúzs, szájfény, szőlőzsír, színezett ajakápoló - mind ugyanarra a testrészre. Ha rákérdeznek, minek, akkor se kezdjünk magyarázni, magyarázkodni pedig végképp ne. Egyszerűen csak mutassunk rá arra, hogy mindenkinek megvan a maga szenvedélye, nem igaz?

6. Pakolási praktika

Amíg nekik minden elfér a zsebükben is, addig mi tele vagyunk táskákkal. Ezekben viszont 1. nem találunk soha semmit, 2. olyan kicsik, hogy semmi sem fér beléjük (de akkor meg minek vannak?), 3. olyan nehezek, mintha a fél lakást belepakoltuk volna, 4. rendszeresen elfelejtünk átpakolni valamit az egyikből a másikba, és ez megkeseríti a napunkat.

Tipp! Borzasztóan néznek ki, mégis tovább sanyargatják magukat. Kattints a galériáért!



7. Túl sok ékszer

Na, nem az a fajta, aminek legalább értéke van, mert abból a sok is túl kevés lenne. Itt azokról a filléres bizsukról van szó, amivel tele van a fürdőszobaszekrény, a piperepolc és még egy fiók is. Ráadásul nagyon sok páratlanul hánykolódik évek óta, a legtöbbnek hiányzik valamelyik darabja. Arról nem is beszélve, hogy a netről fillérekért összevadászott holmikra az aluljáró-árusoknál vagy boltokban mennyit ráfizetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.