A "divatbiblia" németországi kiadója, a Conde Nast Verlag csütörtökön Münchenben jelentette be, hogy a Vogue összes nemzetközi kiadása vállalta, hogy aláveti magát egy hat pontból álló egészségügyi kódexnek, és nem dolgozik együtt táplálkozási zavarban szenvedő, illetve 16 évnél fiatalabb modellekkel, legalábbis "tudatosan" nem.


A divatvilág egyik legbefolyásosabb hangjaként a magazin felelősnek érzi magát, hogy latba vesse súlyát a témáról folyó szakmai vitákban - közölte a kiadó. A Vogue-nak meggyőződése, hogy a szépség és az egészség összetartozik - hangoztatta Jonathan Newhouse, a Conde Nast International elnöke. Az "egészségügyi kezdeményezés" a legtöbb országban a magazin júniusi kiadásával veszi kezdetét, csak Japánban szenved egy hónap késedelmet.

Forrás: AFP

A hatpontos kódex értelmében a Vogue igyekszik "egészségtudatos munkafeltételeket" biztosítani, és kizárólag olyan modellekkel dolgozik együtt, akik "objektíven szemlélve egészségesek, és segítenek egészséges képet kialakítani a testről". A modellnek jelentkező lányoktól kötelezően elkérik a személyi igazolványt, biztosítandó, hogy 16 éven aluliak ne kerülhessenek a kifutókra vagy a fotóstúdiókba. Ezen kívül beindítanak egy mentorprogramot is, amelynek keretében tapasztaltabb modellek felvállalják fiatalabb kollégáik segítését. A folyóirat emellett arra ösztönzi a tervezőket is, hogy gondoljanak "irreálisan kis méretű ruháik következményeire" is. A Brigitte német nőmagazin már 2009-ben száműzte oldalairól a túlságosan vézna, "nullás" ruhaméretű modelleket.

Forrás: MTI


Ízléstelen tevepatában parádézott az énekesnőhttp://www.life.hu/legytrendi/20120502-izlestelen-tevepataban-paradezott-az-enekesno.html Öltözz istennőnek! - Optikailag karcsúsító ruhadarabokhttp://www.life.hu/legytrendi/20120502-oltozz-istennonek-optikailag-karcsusito-ruhadarabok.html Nem túl öreg a forrónadrághoz Pamela Anderson?http://www.life.hu/legytrendi/20120426-nem-tul-oreg-a-forronadraghoz-pamela-anderson.html Nem úszhatunk a luxusbanhttp://www.life.hu/legytrendi/20120502-leber-barbara-beach-couture-bemutato-nem-uszhatunk-a-luxusban.html Átalakítunk! Teljesen átalakult Szilvia - Dögös, magabiztos nő lett belőlehttp://www.life.hu/legytrendi/20120426-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html Megfeledkezett magáról a szupermodellhttp://www.life.hu/legytrendi/20120424-megfeledkezett-magarol-a-szupermodell-kate-moss.html