Öltözz istennőnek! - Optikailag karcsúsító ruhadarabok

fashion week karcsúsító ruhadarabok Stella McCartney Vivienne Westwood ruha
Trendek jöhetnek, divathullámok mehetnek, a tervezők cserélődhetnek a menőségi listán, egy dolog viszont biztos: mi, nők soha nem fogunk hátat fordítani annak, aki istennőt akar faragni belőlünk.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!

Míg néhány éve Vivienne Westwood egy bizonyos ruhájától ájultak halomba az A-listás hollywoodi sztárok, ma Stella McCartney csodadarabját viseli mindenki. Az illúzióruha tökéletes alakot varázsol annak, aki viseli, és szerencsére olcsóbb változatban is elérhető.

2010-ben a Vivienne Westwood tervezte Lily-ruháért rajongtak a hírességek, amelynek prototípusát a Szex és New York első mozifilmjében csodálhattuk meg Sarah Jessica Parkeren. Ezt a ruhát ajándékozta a divat polgárpukkasztó nagyasszonya Carrie Bradshaw-nak. A Lily névre keresztelt menyasszonyi ruhát, borsos ára ellenére, a film után pillanatok alatt elkapkodták a webshopokból, így a tervezőnő elkészítette a Lily-ruha egyéb verzióit is.

Tipp! Provokatív képeken a szexszimbólum. Kattints a galériáért! (+18)
Forrás: AFP

Westwood slágerruhája óta több, más tervező által megálmodott modell is kiváltotta a hírességek tetszését. A legutóbbi kedvenc Stella McCartney egyik modellje lett, amely annak köszönheti sikerét, hogy optikailag méretekkel karcsúsít. A ruhának több titka is van: a hosszanti, hármas felosztás (két sötét és egy világos sáv) miatt a szem nem egybefüggő felületként érzékeli a ruhába bújtatott testet. Hosszanti csíkos ruhákkal érdemes próbálkoznod, ha karcsúbbnak szeretnél látszani. Erre még rájátszik a színek kombinációja: a ruha oldalán végigfutó sötét csíkok közé szorított világos sáv miatt még vékonyabbnak tűnik a viselő. Ezt a trükköt nem csak ruháknál vetheted be: egy sötét blézer vagy kardigán alá vegyél világos színű blúzt vagy pólót, és máris ugyanez lesz a hatás. McCartney csodaruhájának harmadik titka, hogy a tervezőnő a mell alatt futó szabásvonallal optikailag minimum félkosárnyi mérettel növeli a mellméretet.

Forrás: AFP

Átalakítunk! Dögös nőt varázsoltak Szilviából. Kattints a galériáért!


A McCartney-féle illúzióruhához hasonló darabok több divattervező kifutóján is tetten érhetők, sőt, a magyar tervezők 2012-es tavaszi-nyári kollekcióiban is találni hasonló, szuperszexis darabokat. Hachbold Anna és Kárpáti Éva tervezőpáros fekete, áttetsző muszlin és fehér anyag kombinációjából készítettek a nőies vonalakat kiemelő ANNAEVA ruhát. Abodi Dóra kollekciójában is találtunk a másodlagos, női nemi jellegre játékosan utaló fehér alapon fekete mintás darabot. A USE Unused is elkészítette a modern, nagyvárosi nőknek kijáró, játékos, ugyanakkor nagyon is elegáns változatot. Ők szintén feketében és fehérben gondolkodtak. Mojzes Dóra tervező kollekciójában különleges maxiruhával reagált a karcsúsítás illúzióját keltő trendre. A fekete anyagba deréktájon betoldott áttetsző betétek szintén vékonyabbnak mutatják viselőik derekát, de ha van egy kicsi úszógumid, akkor ezt a ruhát nem ajánljuk.


1. ANNAEVA, 2. Dora Abodi, 3. doramojzes, 4. USE Unused

Az optikai illúzióra épülő darabok alacsonyabb árkategóriában is elérhetők a divatipar gyorséttermeinek számító fast-fashion üzlethálózatok boltjaiban. Többnyire itt is a fekete-fehér kombináció a legnépszerűbb, hiszen ez adja a legnagyobb kontrasztot, de találkozni piros-fekete megoldással is.


1. New Yorker - 4.690 forint, 2. Promod - 39.95 euró, 3. Mango - 9.995 forint, 4. Mango - 12.995 forint

Viszont nehogy azt hidd, hogy csak a hosszában felosztott ruhákban tűnhetsz karcsúbbnak. A kriksz-kraksz, cikcakk, összevissza csíkos darabok az illúzióruhák új generációjába tartoznak, és szintén nagyon divatosak az idén. A titkuk pontosan ugyanaz, mint amiről két bekezdéssel feljebb írtunk: úgy vezetik meg a szemet, hogy az nem egyetlen összefüggő felületnek érzékeli. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell leadnod a plusz kilókat a nyárra, de addig - és az után is - öltözz istennőnek!


1. Mango - 12.995 forint, 2. Marks & Spencer - 19.990 forint, 3. Pull&Bear - 5.995 forint, 4. H&M - 5.900 forint

Tipp! Ezek az igazán trendi ruhadarabok! Kattints a galériáért!Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!Alakformálás tavaszi ruhadarabokkal öt problémás területenhttp://www.life.hu/legytrendi/20120419-alakformalas-tavaszi-ruhadarabokkal-ot-problemas-teruleten.htmlTavaszi mikrotrend: lyukacsos darabokhttp://www.life.hu/legytrendi/20120416-tavaszi-divat-lyukacsos-darabok.htmlKedvenc kiegészítők 2012 tavaszárahttp://www.life.hu/legytrendi/20120319-tavaszi-trendek-kedvenc-kiegeszitok-2012-tavaszara.htmlEzekkel a színekkel frissítsd fel a gardróbod tavaszrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120319-tavaszi-trendek-ezekkel-a-szinekkel-frissitsd-fel-a-gardobod-tavaszra.htmlKifutóról az utcára: 5 izgalmas tavaszi táskatrendhttp://www.life.hu/legytrendi/20120314-tavaszi-trendek-kifutorol-az-utcara-5-izgalmas-tavaszi-taskatrend.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.