Meglepő fogyókúrás tippek: fürödj hideg vízben!

diéta fehérje szénhidrát reggeli kávé fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegvizes fürdő és egy kis kávé. Meglepően hangzik, de ezek az egyik legújabb fogyókúra elemei, amelyet Venice A. Fulton hirdet - s amely egyre népszerűbb Nagy-Britanniában.


1. lépés: A reggelt testmozgással kezdjük!

Fulton szerint kezdjük a napot egy kis tornával, vagy ha időnk van rá, egy edzésssel a szabadban vagy a konditeremben, és máris hatékonyan indul a zsírégetés.

Thinkstock
Thinkstock

2. lépés: Vegyünk hideg fürdőt!

A reggeli hideg fürdővíz arra készteti a szervezetünket, hogy melegen tartsa a testhőmérsékletet, ezáltal elégeti az elraktározott zsírsejteket, ráadásul a hideg víz még az anyagcserét is felgyorsítja 12-15 órán át. Fulton szerint a 15-20 Celsius fokos vízhőmérséklet az ideális, és akkor lesz igazán hatásos a módszer, ha legalább a köldökünkig elmerülünk a kádban ülve.

3. lépés: Igyunk kávét és kezdjünk el mozogni!

A hideg fürdő után jólesik egy csésze fekete, természetesen cukor, tej és édesítőszer nélkül. A kávé a természet titkos zsírégető varázsitala, ha jól használjuk, segíthet a kilók elleni küzdelemben, állítja Fulton. A koffein felnyitja a zsírsejteket, ezáltal a zsír bekerül a véráramba, majd onnan az izmokba, ahol a szervezet könnyebben tudja elégetni az izommunka során a zsírt. Ehhez azonban a reggeli kávét egy kis testmozgással is össze kell kötni, ha valóban látványos eredményeket szeretnénk elérni. A koffeinnel a véráramunkban a fizikai aktivitás szinte csodákra képes, állítja Fulton.

Thinkstock
Thinkstock

4. lépés: Számoljuk a szénhidrátokat!

Fulton ajánlása szerint minden étkezésnek legalább 50 százalékban fehérjét kell tartalmaznia. A legjobb fehérjeforrás a csirke, a pulyka, a marha, a bárány, a hal, a tojás, a joghurt, a diófélék és egyéb olajos magvak, valamint a lencse. Szintén nagyon fontos szempont, hogy ne együnk egy nap 120 grammnál több szénhidrátot, együnk viszont minél több zöldséget, kivéve a szénhidrátnak minősülő főtt babot, céklát, répát, krumplit és kukoricát. Ne együnk naponta 3 darab gyümölcsnél többet, ugyanis a magas fruktóz (gyümölcscukor) tartalom miatt nehezebben vesszük észre, ha már jóllaktunk.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!


Ma már nevetséges diétákhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120516-tortenelmi-dietak.htmlÍme a gyönyörű színésznő, Eva Mendes diétájahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120426-ime-a-gyonyoru-szineszno-eva-mendes-dietaja.htmlVolt, hogy 419 kilót fogyott le a férfi, akinek a szervezetét teljesen kikészítette a jojó diétahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120307-volt-hogy-419-kilot-fogyott-le-a-ferfi-akinek-a.htmlSikertörténet - Niki: "A fiúk sem néztek meg 110 kilósan"http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120516-sikertortenet-niki-a-fiuk-sem-neztek-meg-110-kilosan.html"A siker fontosabb, mint hogy egyek egy jót" - Zsófi 50 kilót fogyott, hogy modell lehessenhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120510-huszti-zsofi-50-kilot-fogyott-hogy-modell-lehessen.htmlSikertörténet: 40 évesen sem késő elkezdeni! Zsuzsa csak 5 kilót fogyott, de évtizedeket fiatalodotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120503-sikertortenet-zsuzsa-csak-5-kilot-fogyott-de-evtizedeket-fiatalodott.htmlSikertörténet: "Kövéren nem kellek senkinek!" - 30 kilót fogyott Évahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120426-sikertortenet-30-kilot-fogyott-eva-video.htmlSikertörténet: "Ma már képes vagyok emelt fővel járni" - 35 kilót fogyott Julcsihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120406-sikertortenet-ma-mar-kepes-vagyok-emelt-fovel-jarni-35.htmlA sikertelen fogyókúra 7 lehetséges okahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120321-a-sikertelen-fogyokura-7-lehetseges-oka.htmlSikertörténet - Niki nem csak a kilóktól szabadult meg: "Mióta lefogytam, kevésbé vagyok féltékeny"http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120329-sikertortenet-niki-nemcsak-a-kiloktol-szabadult-meg.htmlSikertörténet: 30 kiló fogyás után bombacsaj lett Zitábólhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120323-sikertortenet-30-kilo-fogyas-utan-bombacsaj-lett-zitabol.htmlSikertörténet: "Könnyek között üvöltöttem, hogy igenis le tudok fogyni!"http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120313-sikertortenet-3-honap-alatt-majdnem-30-kilot-fogyott-niki.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.