Az orvosoknak komoly fejtörést okozott, hogy hogyan fogjanak hozzá a 330 kilós lány kezeléséhez, ugyanis csaknem 100 000 angol fontba került, míg a lányt kiszabadították a lakása fogságából, és a kórházba szállították.

Georgia Davis, a dél-walesi Aberdareben élő, mindössze 19 éves lány kis híján 130 kilót hízott az elmúlt 20 hónap folyamán, és már több mint fél éve a hálószobája foglya volt. A múlt héten a Károly Herceg kórházba szállított lány vérnyomását és szívműködését folyamatos orvosi megfigyelés alatt tartják és infúziót kap. Légzési elégtelenséget, gerincproblémákat, veseelégtelenséget és cukorbetegséget állapítottak meg nála.

Northfoto

A beteg szüleivel élő tizenéves Georgia testtömegindexe (BMI) meghaladja a 142,3-at, miközben már a 30-as érték is az elhízottság jele. A gyerekkorában még normális testsúlyú lány gyakorlatilag teljesen mozgásképtelen, ezért szinte az egész napot az ágyban fekve tölti, csak alkalmanként vonszolja el magát a fürdőszobába, ám ez a tevékenység akár egy óráig eltarthat és teljesen kimeríti.

A kórházba szállítást előkészítő mentőcsapat 50 rendőrből, tűzoltóból, egészségügyi dolgozóból és építési szakemberből állt. A mentéshez közel 30 járművet használtak, és az egész procedúra több mint 8 órát vett igénybe. A ház egyik falát teljesen le kellett bontani, hogy a lányt kiszabadítsák a szobájából, majd egy állványzatot és egy rámpát is építettek, amin le tudták hozni a pácienst. Az egyik építész csak a bontási és építési munkálatok költségét 20 000 fontra (7,4 millió forint) becsülte, ám a teljes mentési folyamat ennél jóval többe került, megközelítőleg 100 000 fontba (37 millió forint).

A 15 éves korában 210 kilós lány testsúlyának csaknem felét leadta, mikor Amerikában részt vett egy fogyókúrás táborban. A sikeres fogyást követően Georgia egy ideig még eljárt a helyi edzőterembe mozogni egy kicsit, de aztán elmúlt a kezdeti lelkesedés. Kevesebb mint két évvel később a lány testsúlya már meghaladta a 250 kilót, ekkoriban naponta 13 000 kalóriát fogyasztott el, és mostanra majdnem elérte a 400 kilót. 

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk! 

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!
Több mint 15 centit nőtt 60 év alatt a nők átlagos derékbőségehttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120529-tobb-mint-15-centit-nott-60-ev-alatt-a-nok.html Focilabda nagyságú daganatot távolítottak el egy kínai férfi arcáról (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-focilabda-nagysagu-daganatot-tavolitottak-el-egy-kinai-ferfi-arcarol.html Csúnyák, mégis szépnek látják magukat - Anorexiás kamaszokhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120523-csunyak-megis-szepnek-latjak-magukat-anorexias-kamaszok.html Y diagnózis 3. rész: Csacsi részegen a kormány mögött (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-y-diagnozis-3-resz.html Eleged van a menstruációból? Így felejtheted el hónapokig!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-eleged-van-a-menstruaciobol-igy-felejtheted-el-honapokig.html Idegkárosodást okozhat a szűk farmerhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120525-idegkarosodast-okozhat-a-szuk-farmer.html