Gyönyörű hajat szeretnél? Íme a megfizethető hollywoodi szépségőrület

hajápolás haj olaj argán Marokkó argán olaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsés az a nő, akinek nincs azzal baja, hogy zsírosodik a fejbőre, közben törik a hajvége, vagy éppen korpásodik a feje és hullik a haja. A marokkói nők gyönyörű tincseinek titka az argánolaj, amelyet ma már nemcsak a hollywoodi sztárok, hanem a szépségipar is felfedezett magának.

"Marokkó folyékony aranyát" az argánfa terméséből nyerik, amely az észak-afrikai ország délnyugati részének sziklás vidékén terem. A diószerű gyümölcsök - amelyekből hagyományosan kézzel nyerik az olajat - rengeteg E-vitamint, antioxidánsokat, esszenciális zsírsavakat tartalmaznak. Ezek hatására csökken a fejbőr faggyútermelése, ugyanakkor csökken a fejbőr irritációja. A hajszálakra is jó hatással van: erősíti, rugalmasabbá teszi őket.

Tippünk! Így használd a 100 százalékos argánolajat a hajadon!


Thinkstock
Thinkstock

Az argánfa termése


Az argánolajat ma már nemcsak a bioboltokban szerezheted be, mivel a kozmetikai ipar is felfedezte magának. A legtöbb kozmetikai márka argánolaj tartalmú sampont, hajbalzsamot vagy hajpakolást dob a piacra, amelyek bizonyos százalékban tartalmaznak a csodaolajból. Ezek a készítmények többnyire olcsóbbak, mint a 100 százalékos argánolaj, cserébe nem olyan koncentráltak. Aki nem szeret olajokkal pepecselni, azoknak ez lehet a megfelelő alternatíva.


1. Dove Nourishing Oil Care sampon - 799 forint
2. AVON Advance Techniques hajtápláló sampon - 890 forint
3. Schauma Krém & Olaj Sampon - 816 forint, 4. Garnier sampon - 829 forint

Argánolajjal a terhességi csíkok ellen

A 100 százalékos argánolajat nemcsak a hajadra, hanem a bőrödre is kenheted. A szakemberek eredményesen veszik fel a harcot a terhességi csíkok ellen, elhalványítja a hegeket. Sejtvédő tulajdonságánál fogva védi és egészségessé teszi a bőrt, ráadásul az ekcéma, a pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére, kezelésére is használhatod.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.