Szerencsés az a nő, akinek nincs azzal baja, hogy zsírosodik a fejbőre, közben törik a hajvége, vagy éppen korpásodik a feje és hullik a haja. A marokkói nők gyönyörű tincseinek titka az argánolaj, amelyet ma már nemcsak a hollywoodi sztárok, hanem a szépségipar is felfedezett magának.

"Marokkó folyékony aranyát" az argánfa terméséből nyerik, amely az észak-afrikai ország délnyugati részének sziklás vidékén terem. A diószerű gyümölcsök - amelyekből hagyományosan kézzel nyerik az olajat - rengeteg E-vitamint, antioxidánsokat, esszenciális zsírsavakat tartalmaznak. Ezek hatására csökken a fejbőr faggyútermelése, ugyanakkor csökken a fejbőr irritációja. A hajszálakra is jó hatással van: erősíti, rugalmasabbá teszi őket.


Thinkstock
Az argánfa termése


Az argánolajat ma már nemcsak a bioboltokban szerezheted be, mivel a kozmetikai ipar is felfedezte magának. A legtöbb kozmetikai márka argánolaj tartalmú sampont, hajbalzsamot vagy hajpakolást dob a piacra, amelyek bizonyos százalékban tartalmaznak a csodaolajból. Ezek a készítmények többnyire olcsóbbak, mint a 100 százalékos argánolaj, cserébe nem olyan koncentráltak. Aki nem szeret olajokkal pepecselni, azoknak ez lehet a megfelelő alternatíva.


1. Dove Nourishing Oil Care sampon - 799 forint
2. AVON Advance Techniques hajtápláló sampon - 890 forint
3. Schauma Krém & Olaj Sampon - 816 forint, 4. Garnier sampon - 829 forint

Argánolajjal a terhességi csíkok ellen

A 100 százalékos argánolajat nemcsak a hajadra, hanem a bőrödre is kenheted. A szakemberek eredményesen veszik fel a harcot a terhességi csíkok ellen, elhalványítja a hegeket. Sejtvédő tulajdonságánál fogva védi és egészségessé teszi a bőrt, ráadásul az ekcéma, a pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére, kezelésére is használhatod.Ezeket edd, ha szép hajat szeretnél!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120705-ezeket-edd-ha-szep-hajat-szeretnel.html Hajfestés a terhesség alatt - Igen vagy nem?http://www.life.hu/szepulj/haj/20120806-hajfestes-a-terhesseg-alatt-a-fodrasz-velemenye-es-a-kismamak.html Instant szépségtipp: Így fesd be a hajad idén nyáron!http://www.life.hu/life/galeria/20120724-instant-szepsegtipp-igy-fesd-be-a-hajad-iden-nyaron.html Ezeket edd, ha szép hajat szeretnél!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120705-ezeket-edd-ha-szep-hajat-szeretnel.html "Mikor elkezdett kihullani a hajam, a férjem elhagyott" - Házasságokat tesz tönkre a rákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-nok-akik-tuleltek-a-rakot-de-rament-a-hazassaguk.html Naponta 90 hashajtót szedett be - 11 millió forintba és az egészségébe került a fogyókúrahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120517-naponta-90-hashajtot-szedett-be-11-millio-forintba-es.html Látszik, hogy nem elégedett: búcsút intett dús hajkoronájának Anne Hathawayhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120410-latszik-hogy-nem-elegedett-bucsut-intett-dus-hajkoronajanak-anne-hathaway.html Hajszínt váltottak a sztárok tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/20120405-hajszint-valtottak-a-sztarok-tavaszra-heti-beautymustra.html