A szeptember a divatvilág januárja, az új trendév kezdete, amikor a nagy tavaszi-nyári levetkőzés után egyre inkább vágyunk arra, hogy felöltözhessünk - és ezt minál divatosabban tegyük.


 Ugyan a minták és az anyagok is sokat változtatnak a ruhatáron, de a legtöbb eltérést a színekkel lehet elérni. Ugyanaz az egyszerű ruha menta- vagy korallszínben nyári, míg például bordó vagy lila színben őszi hangulatú lesz. A Life.hu elárulja, milyen színű ruhát érdemes venned idén ősszel.

Arany minden mennyiségben

Az arany már tavaly télen is hatalmas sláger volt. Idén már csak azért sem lehet elvonatkoztatni tőle, mert egy másik trend is erősíti. A tervezők egyik legnagyobb dobása a hideg szezonra a barokk túldíszítettség, a gazdagon burjánzó növényi motívumok - indák, virágok, levelek voltak, amelyek aranyszínben jelennek meg a legkülönbözőbb ruhadarabokon. Az arany természetesen önmagában is megállja a helyét - a flitteres dzsekik, a csillogó pulóverek, a csillámos cipősarkak is aranyszínben pompáznak. Az arany szerencsére mindenhez illik, így a kombinálással senki nem nyúlhat mellé, az arany viszont sokféle lehet: a sárgaarany inkább a meleg típusnak, a homokfényű, világos árnyalata pedig a hideg típusnak áll jól.

www.nytimes.com/fashion
Elie Saab, Marni, Roberto CavalliNarancspirostól a burgundiig

A vörös az egyik legizgalmasabb szín a palettán, amelyre nézve egyszerűen megemelkedik a pulzusszám. Míg egy klasszikus, fekete vagy barna blézert valószínűleg te sem neveznél a ruhatárad különleges és meghatározó darabjának, egy piros kabátot vagy ruhát annál inkább, még akkor is, ha nem a legnagyobb kedvenced ez a szín. Idén ősszel a vörös számtalan árnyalata divatos az év színének választott narancsos tangarine tangótól kezdve, egészen a burgundi vörösig, úgyhogy lesz miből válogatni.

www.nytimes.com/fashion
Calvin Klein Collection, Christian Dior, Michael Kors
Kattints a képre még több őszi ruháért és kiegészítőért!

Likőrzöld

A Pantone a 2012-es őszi-téli trendszínek közé választott egy különleges, zöldessárgás árnyalatot, amelyet a chartreuse nevű gyógynövénylikőrről nevezett el. A szín számtalan másik őszi trendszínnel eszméletlenül jól mutat: viselheted ciklámennel, szürkével, a tavalyról is ismert récezölddel is. A legjobb benne, hogy legálisan viselhetsz vidám színű darabokat ősszel és télen is.

www.nytimes.com/fashion
Milly, Nanette Lepore, Tracy Reese
Kattints a képre még több őszi ruháért és kiegészítőért!

Élénk kékek

A kékek idén ősszel nem a színpaletta mellékszereplői. Az élénkebb árnyalatok, mint a kobaltkék, a királykék vagy a sportos olimpiakék sokszor tűntek fel a bemutatókon - de egyre több üzlet kínálatában is jelen vannak. A kék ruhát vagy kabátot pontosan úgy kell viselni, mint a piros rúzst, ami mindenkinek jól áll feltéve, hogy a megfelelő árnyalatot választja.

www.nytimes.com/fashion
DKNY, Sportmax, Stella McCartney
A képre kattintva megnézheted a hazai üzletek őszi trendszínes kínálatát!

A lila ötven árnyalata

Már megint a lila? - kérdezhetnéd. Igen, a lila idén ősszel nagy erővel és a legkülönbözőbb árnyalatokban tér vissza. A kifutón gyakran látni, hogy a modelleket tetőtől talpig lilába öltöztetik, de azért ezt csak annak javasoljuk a hétköznapokon, aki pont úgy képes viselni a ruhadarabokat, mint a modellek. Rockosíthatod feketével, vagy még feltűnőbbé teheted pirossal is. Barnával vagy a lila egy-egy másik árnyalatával szelídítheted is.

www.nytimes.com/fashion
Bottega Veneta, Christian Dior, Yves Saint Laurent
Kattints a képre még több őszi ruháért és kiegészítőért!

5 divatos nyári ruhadarab, amelyeket ősszel is viselhetszhttp://www.life.hu/legytrendi/20120816-divat-trend-osztel-20122013-nyari-ruha-ami-osszel-is-divatos.html Őszi szépségápolás - Így leszel gyönyörű drága csodaszerek nélkülhttp://www.life.hu/szepulj/20120818-szepseg-trend-osztel-20122013-tipp-ragyogo-bor-es-termeszetes-csillogo.html Gyönyörű mellek plasztikai sebész nélkül - 5 színes push up melltartóhttp://www.life.hu/legytrendi/20120816-gyonyoru-mellek-trendi-es-szines-pushup-melltarto-segitsegevel-plasztikai-sebesz.html Öltözz a kedvenc gyümölcsödhöz! - Három kreatív nadrágos összeállítás nyár végérehttp://www.life.hu/legytrendi/20120813-igy-viselj-trendi-nadragot-a-huvos-nyar-vegen-kreativan-.html